ZEUREN.

Soms krijg ik weleens het gevoel dat ik vreselijk loop te zeuren, zeker als ik dan het antwoord krijg: ‘Dat heb je al gevraagd, ik zal zorgen dat het in orde komt.’

Zeuren is iets anders dan klagen. Kleine kinderen zijn daar heel goed in. Die van mij waren geen uitzondering. ‘Mama, mag ik een ijsje?’

‘Nee, nu niet, straks na het eten.’

‘Ja, maar ik wil…’

Dan kan je twee dingen doen, ze hun zin geven, of voet bij stuk houden. Het laatste is verstandiger, maar toch blijven ze zeuren. Want er is altijd wel iets wat ze willen, is het geen ijsje dan is het wel iets anders. Als ze groter worden zeggen ze dat jij loopt te zeuren. Zeker als moeders vraagt of ze hun bed willen verschonen, of de was in de wasmand willen gooien en hun troep opruimen.

Volwassenen zijn ook goed in zeuren, daar moest ik vanochtend aan denken. Dagenlang was het kurkdroog buiten, dus moest ik, net als veel anderen de bloemetjes buiten water geven. Nu regent het, dus dat scheelt weer extra werk. Maar, als het nu blijft regenen is het ook niet goed. Dan zeuren we daar weer over.

Als vrouwen iets gedaan willen hebben, zeuren ze ook, tenminste de meesten. Goed, er zijn vast mannen die meteen vliegen, maar dan alleen als het hun uitkomt. Als zijn vrouw een goede beurt wilt hebben zal hij zeker niet zeggen: ‘Dat komt me nu niet uit, dat doe ik wel een andere keer.’ Maar als ze vraagt of hij de keuken wilt witten zegt hij dat waarschijnlijk wel.

Zo gaat dat met meer dingen, geld is ook zoiets. Als je niks meer hebt kan je aan je partner vragen of hij/ zij wat voor je heeft. Kan je doen, maar niet te vaak want dan loop je het risico dat ze zeggen: ‘Zeur niet.’

Feestjes zijn bij uitstek geschikte gelenheden om je hart te luchten. Vrouwen zeuren over hun gewicht. Ze zeggen dat ze willen afvallen, maar stoppen intussen alles wat op tafel staat in hun mond terwijl ze rustig verder zeuren. Haar man doet nooit iets in huis. Ze moet alles alleen doen. De vuilnis buiten zetten, de was doen, alles schoonmaken en nog veel meer.

Dat hij ook iets te zeuren heeft komt niet bij haar op.

Ze strijkt zijn overhemden verkeerd.

Ze maait nooit het gras.

Ze kan niet fatsoenlijk koken.

Ze koopt teveel kleding.

Ze geeft teveel geld uit aan make- up en smeert zijn brood niet naar zijn zin, want hij wil  drie plakjes vlees erop en geen twee.

Als je niet iemand om je heen wilt hebben die zeurt moet je een huisdier aanschaffen. Honden en katten zeuren niet. Als ze iets willen wachten ze geduldig.

Of ik vaak zeur? Ik vind van niet, want wie zeurt krijgt nooit een beurt! Toch? Of is het andersom?

Please follow and like us:

Eén antwoord op “ZEUREN.”

  1. Leuk verhaal weer. Ben nog aan het nadenken over zeuren in zijn algemeen, maar kan nog niks bedenken.
    Fijn weekend…..enne niet teveel zeuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *