VOORBIJ !!

Aan alles komt een einde, zeggen ze, maar niet altijd. Er zijn dingen waarvan je denkt of hoopt dat er ooit een einde aan komt. Ik had dat vroeger in de kerk als de pastoor stond te preken, of de juffrouw op school iets stond uit te leggen dat me totaal niet boeide.

Werk dat je niet prettig vindt is ook zoiets. Relaties gaan soms tot verdriet van iemand ook vaak voorbij.

Daar moest  ik aan denken toen ik voor een poosje terug besloot te stoppen met columns  te schrijven. Net zoals het dagboek van Margriet, ook dat is bijna voorbij, nog een paar afleveringen!!

Het is al heel wat jaartjes geleden dat ik begonnen ben met schrijven. Mijn eerste column dateert uit 2013! Hij ging over soeplullen. Ik weet ook nog hoe ik op het idee kwam, maar daar ga ik nu niet op in. Hij staat trouwens nog steeds op mijn site!

Maar laat ik beginnen bij het begin. Jaren geleden heb ik een cursus korte verhalen schrijven gedaan. Het was heel leuk en ook heel leerzaam. Ik kreeg geleerd waar je op letten moet met schrijven. Inspringen, witregel, dat soort dingen. Ik heb die cursus met plezier gedaan, kreeg ook een ‘eindexamen’ en slaagde met een dikke 8! Geweldig!

Maar toen dat voorbij was wilde ik toch blijven schrijven. Omdat ik in die tijd net weer eens wilde proberen mijn rijbewijs te halen besloot ik een dagboekje bij te gaan houden over de lessen. Ik heb het nog, het dagboekje dan, het rijbewijs niet!! Het dagboekje dateert uit 2007! Dat wil zeggen toen is het gedrukt! Dus reken maar uit!

Zo ben ik verder gegaan met schrijven, in totaal heb ik 7 boeken geschreven voordat ik aan de columns begon.

Maar nu wil ik toch stoppen met de columns. Het was leuk, maar soms ook lastig, ik moest telkens een nieuw onderwerp bedenken. Ja, nu kan je zeggen, mens dat is toch niet zo moeilijk, Kijk in de krant en om je heen. Inspiratie ligt op straat, klopt helemaal.

Maar, ik wil weer een boek gaan schrijven, dat is wat ik wil, of het gaat lukken weet ik niet. Ik hoop van wel. Ik ga in elk geval mijn best doen.

 

Lieve mensen bedankt voor het lezen van mijn columns,  het dagboek van Margriet en  de positieve reacties.

 

Groetjes Marian.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “VOORBIJ !!”

  1. Can I simply just say what a relief to uncover someone that genuinely knows what they are talking about on the net. You actually understand how to bring a problem to light and make it important. More people need to check this out and understand this side of the story. I was surprised youre not more popular given that you certainly have the gift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *