VLUCHTEN.

Als je iets gedaan hebt dat niet mag ben je bang, hebt een slecht geweten en slaap je slecht omdat niemand dat mag weten, zeker de politie niet.

Kijk, kleine onschuldige dingen doen we allemaal weleens, maar daar hoef je niet voor weg te lopen en zeker niet te vluchten.

Weglopen is iets anders dan vluchten. Als je thuis ruzie hebt en je bent boos kan je weglopen, maar zodra de boze bui gezakt is en je honger krijgt wil je weer naar huis. Als je dat niet wilt en je hebt genoeg geld bij je kan je het best lang volhouden. Je koopt nieuwe kleding, zoekt een hotel op en begint aan een ‘vakantie.’

Vluchten doen criminelen, ze hebben iets uitgevreten en zijn bang. Ze willen overal heen, maar niet naar de bajes.

Ik heb daar eens over nagedacht, ook hoe ik dat zou doen als ik weg zou willen lopen.

Eerlijk gezegd kan ik me daar geen voorstelling over maken. Je moet zien te overleven, eten en ook slapen.

Sommige mensen zijn daar goed in, die lopen door het bos en weten precies welke planten eetbaar zijn, ook waar ze kunnen slapen.

Ik zou, denk ik een grote stad uitzoeken en proberen zo onopvallend mogelijk daar rond te lopen.  Dat kan, maar je moet ook eten. Zwervers zoeken eetresten in prullenbakken, Als je goed oplet en niet te kritisch bent vindt je vast wel iets. Een half broodje of een halve zak friet. Dat kan je opeten, maar drinken wordt iets lastiger. Een openbaar toilet is zo gevonden, een leeg flesje ook. Dat kan je daar vullen, dus dat is ook geen probleem.

Maar slapen is dat wel. Je kan een park opzoeken en op een bankje gaan zitten, als je moe genoeg bent val je vanzelf in slaap, maar als het slecht weer is lukt dat niet. Dan kan je een warenhuis of een winkel opzoeken en daar op een bankje gaan zitten. Slapen wordt dan wel lastiger als de zaak gaat sluiten.

Vluchten is anders dan weglopen. Als je op de vlucht slaat zoek je stilte op. Een bos, de vrije natuur in en hopen dat je niemand tegen komt die je kent.

Maar in het gewone dagelijks leven moet je ook weleens vluchten!

Als je bijvoorbeeld een vervelende kennis tegenkomt en geen zin hebt in een kletspraatje. Dan vlucht je een andere straat of een winkel in!

Als je geld van iemand hebt geleend en niet hebt terug betaald, moet je vluchten als je die persoon  onverwacht tegen komt.

Als je de buurvrouw een beurt hebt gegeven moet je  ook vluchten als haar man daar achter is gekomen, of niet!!?

Als je vergeten bent belasting te betalen hoef je dat niet, die vinden je toch wel.

Als je een scheet laat in gezelschap hoef je ook niet te vluchten, wat je wel kan doen is…iemand anders de schuld geven.

Als je de auto van je partner in de soep rijdt moet je dat weer wel.

Als er een belangrijke voetbalwedstrijd op tv is en je zet halverwege een andere zender op, moet je dat ook.

Als je stom wilt lullen moet je in de politiek gaan, daar valt dat niet op, dus… als jij dat ook doet hoef je niet te vluchten!

 

Please follow and like us:

Eén antwoord op “VLUCHTEN.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *