VERWENNEN.

Pas geleden moest ik er aan denken hoe het is om verwend te worden. Moederdag is een echte verwendag. Tenminste zo hoort het! Ik werd ook verwend door mijn lieve schat en mijn zoon. Natuurlijk heb ik nog meer zonen, maar die wonen verder weg. Maar… ze waren me niet vergeten. Ook zij hebben aan me gedacht met Moederdag en dat was heel leuk.

Daar gaat het om, je moeder niet vergeten. Verwennen hoeft niet perse, is wel leuk natuurlijk.

Ontbijt op bed bijvoorbeeld kreeg ik niet omdat ze weten dat ik dat niet leuk vind. Geen broodkruimels in mijn bed! Nee, lekker feestelijk aan tafel met van alles wat ik lekker vind. Verse aardbeien, tomaten, salades, heerlijke broodjes, verse jus’dorange en nog véél meer.

Cadeautjes kreeg ik ook, cadeautjes die ik leuk vind. Dat is ook zoiets. Vroeger kreeg moeders praktische cadeautjes. Ik weet nog toen mijn oudste zoon geboren werd. Precies een paar dagen voor Moederdag. Officieel was ik een paar weken later uitgeteld, maar gelukkig kwam hij gezond ter wereld, zijn vader maakte nog een grapje door te zeggen dat ik het expres had gedaan! Vanwege Moederdag! Goed, leuk en grappig. Een Moederdagcadeau kreeg ik ook. En wel een mixer!! Zo ging dat vroeger, moeders kregen altijd nuttige cadeaus, Iets voor het huishouden. Vader deed een vergeefse poging om te koken en moeder mocht op de bank zitten! Verwennen was er niet bij.

Bij mij thuis ging het net zo. Kinderen mocht je niet verwennen, dat was niet goed, dus deden ze dat ook niet. Ik weet nog dat ik een vriendinnetje had die altijd een dubbele boterham mee naar school kreeg. Ze mocht ook zelf bepalen wat erop kwam. Ik vond dat geweldig en was stinkjaloers! Mijn pleegmoeder vond het ronduit belachelijk. Kinderen moet je niet verwennen, dat is niet goed, zei ze altijd. Ik had een hele andere mening, maar achteraf begrijp ik het wel. Als je een heleboel kinderen hebt is daar geen beginnen aan, zeker omdat je ook nog vaak op de centen moesten letten!

Nu worden veel kinderen teveel verwend, tenminste dat vind ik. Ze hebben en krijgen alles wat ze willen hebben en vinden het doodnormaal.

Maar, het is en blijft leuk om verwend te worden. Mannen én vrouwen kunnen daar volop van genieten!

Als je een partner hebt die je flink hebt verwaarloosd kan je goed maken door hem of haar te verwennen. Dat lukt meestal het beste in bed. Een goed beurt bijvoorbeeld.

Dat kan, maar als je daar geen zin in hebt kan je ze op een andere manier verwennen.
Je man een cadeaubon geven voor een avondje naar de hoeren te gaan.

Of, als het Vaderdag is zeggen: ‘Vandaag offer ik me op, je mag….!
Je kan hem of haar elke avond uitgebreid masseren.

Ze alleen op vakantie laten gaan.

Hard werken en zorgen dat er veel geld naar binnen komt! Daar zijn vooral vrouwen heel gevoelig voor.

Mijn lieve schat verwent mij ook als het geen Moederdag is. Ik verwen hem ook, ook op Vaderdag! Waarmee? Met veel, heel veel!

Maar, het meest verwend is Loetje, onze poes. Zoals ze weleens zeggen: ‘Tot in de stront!’

Please follow and like us:

8 antwoorden op “VERWENNEN.”

 1. Verwennen kan je mij ook met een goed boek, een concert van andre rieu en ook met chocolade.
  Leuk hoor al die verwennerij….

 2. Hello there! Do you know if they make any plugins
  to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Thanks! You
  can read similar art here: Sklep internetowy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *