VERWACHTEN.

Soms verwacht ik een klein wonder, zoals vanochtend. Het was nog vroeg en ik wist dat ik een nieuwe column wilde gaan schrijven, maar waarover? Ik had geen idee en dat is ook logisch want veel onderwerpen heb ik al gehad, maar deze nog niet.


Als je aan verwachten denkt, denk je automatisch aan zwangerschap, is ook logisch. Dan zeggen ze: “Wij zijn in blijde verwachting.”

Want zo hoort dat, zwanger worden doe je met z’n tweeën. Je deelt het goede nieuws met iedereen en verwacht dat ze blij voor je zijn. Het is ook mooi, je hebt ervoor gekozen.

Vroeger ging dat anders. Als moeders het zoveelste kindje verwachtte was ze niet altijd even blij. “Weer een mondje om te voeden,” zeiden ze dan.

Zo zijn er meer vormen van verwachten. Als je een feestje geeft verwacht je dat het gezellig wordt. Maar, soms gebeurt het dat het niet gezellig is en iemand het verpest. Dat is niet leuk.

Zo zijn er meer dingen waarvan je veel verwacht. Je vind jezelf te dik en wilt afvallen. Je gaat minder eten, sporten en hopen dat het helpt. Je verwacht dat het lukt, dat de kilo’s eraf vliegen, maar dat duurt lang, langer dan je denkt. Geduld opbrengen moet je dan, maar dat is lastig.

Als je aan een relatie begint verwacht je dat het goed gaat, je gelukkig bent en blijft. Maar, als de ander je bedriegt of verlaat weet je dat je niks meer hoeft te verwachten. Dat doet pijn, maar het leven gaat verder. Er komt gegarandeerd weer een nieuwe liefde.

Als je na lang hopen en solliciteren  een nieuwe baan vindt, ben je blij. Je  doet je best en hoopt dat je aan de verwachtingen van je nieuw baas voldoet. Je gaat ervoor.

Als je zelf iemand aan moet nemen verwacht je dat ook. Je betaalt ervoor, dus mag je ook wat verwachten.

Als je kinderen  hebt, verwacht je dat ze luisteren. Maar, dat doen ze niet altijd, je probeert ze aan het verstand te brengen dat het moet, maar dat kost tijd en energie. Tegen de tijd dat ze het doen wonen ze op zichzelf.

Als je meespeelt in de loterij verwacht je dat je ooit wat wint, maar dat gebeurt maar heel zelden.

Wonderen bestaan niet, maar soms verwacht je ze.

Je gaat naar de schoonheidsspecialiste en verwacht dat je bloedmooi naar buiten gaat. Dat gebeurt niet, Ze verzorgt  je goed, verwent je lekker, maar bloedmooi kan ze je niet maken.

Als je kiespijn hebt en bang bent voor de tandarts, verwacht je in stilte dat er een wonder gebeurt en de pijn vanzelf verdwijnt, maar ook dat gebeurt niet.

Als je zin hebt om te gaan shoppen en geen geld hebt hoef je niks te verwachten. Er is niemand die je iets komt brengen.

Ja, de postbode, die brengt je veel, ook blauwe brieven en rekeningen.

Als je een huisdier hebt moet je daar goed voor zorgen, Dat verwacht zo’n beest van je.

Maar…verwacht niet dat hij/zij dat gaat zeggen. Je kunt van alles van dieren verwachten, maar praten doen ze niet. Het heeft voordelen. Je kunt ze helemaal suf lullen en geheimen vertellen., ze zwijgen als het graf.

Soms verwacht je dat ook van mensen, maar dat is niet altijd verstandig.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “VERWACHTEN.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *