TEVREDEN.

 

Pas geleden vroeg mij iemand of ik tevreden was met mijn leven. In eerste instantie vond ik dat een rare vraag, maar toen ik er goed over nadacht was die zo gek nog niet.

Natuurlijk ben ik tevreden met mijn leven, net zoals de meeste mensen.

Als je gezond bent is dat al heel wat, dan mag je niet mopperen, maar veel mensen doen het toch. Ze mopperen wat af op een dag. Over de gekste dingen.

Vroeg opstaan bijvoorbeeld, veel mensen hebben daar problemen mee. Ze willen nog  ‘even’ blijven liggen, maar dat gaat niet want ze moeten op tijd op hun werk zijn. De plicht roept. Mensen die geen werk hebben kunnen elke dag uitslapen, maar… of ze dat fijn vinden is nog maar de vraag.

Kleding is ook zoiets, vooral vrouwen hebben daar een handje van. “Ik heb niks om aan te trekken.” Nou, ik zou zeggen kijk eens goed in de kast, ik weet zeker dat die volhangt.

Eten doen we drie keer per dag, normaal gesproken dan. Daar kunnen mensen dus ook over zeuren. Natuurlijk is het vaak lastig om elke dag iets op tafel te zetten wat iedereen lekker vindt. Maar…als je weinig of bijna geen geld hebt is het pas écht lastig. Verzin maar iets, een gezonde maaltijd die bijna niets kost én die ze allemaal lekker vinden.

Figuur; dat is een onderwerp waar veel vrouwen uren over kunnen praten. Nou, praten, soms heeft het meer weg van zeuren. “Ik moet nodig afvallen,” zeggen ze dan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De verleiding is vaak te groot, zeker als de gebakjes in de aanbieding zijn.

Je eigen huis inrichten doe je zelf, of samen met je partner. Als je alleen woont hoef je nergens rekening mee te houden, ja, met de centen. Dus..als je een groen bankstel ergens ziet en je vindt het mooi, kan je dat kopen. Dan ben je tevreden en blij.

Je kunt, als je alleen woont veel dingen doen die je leuk vindt, het gaat erom dat je het naar je zin hebt en tevreden bent.

Vroeger  kregen vrouwen huishoudgeld, daar moesten ze mee uit zien te komen. Of ze tevreden waren is nog maar de vraag. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel ze kregen.

De een kreeg veel, de ander een beetje. Als ze veel kregen waren ze logischerwijze vaak tevreden en blij. Ze bedankten hun man met veel liefde en die was dan  weer dik tevreden.

Als ze niet rond konden komen waren ze niet tevreden en moesten hun mannen liefde kopen.

Dat kan leuk zijn, maar heeft ook nadelen. Het is duur en vaak ver van huis. Thuis neuken is makkelijker en dichtbij. Het voordeel daarvan is ook dat ze na de vrijpartij meteen “tevreden” kunnen gaan slapen.

Op de dag van vandaag gaat het gelukkig anders. Als een vrouw huishoudgeld nodig heeft gaat ze naar de bank en pint. Seks heeft daar niks meer mee te maken. Gelukkig maar.

Ontevreden kan je ook zijn.

Als je een berg was hebt en je was machine doet het niet.

Als je auto stuk is.

Als je je pinpas kwijt bent.

Als de tv stuk gaat als je net zit te kijken.

Als het regent en je geen paraplu bij je hebt.

Als je over moet werken.

Als je met je goede schoenen door de stront hebt gelopen en je ze zelf moet schoon maken.

Als je van je partner af wilt en die besloten heeft nog lang bij je te blijven wonen.

 

Tevreden zijn is een kunst.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “TEVREDEN.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *