SLAPEN.

Als je moe bent ga je slapen, tenminste als het kan. Op je werk kan je dat beter niet doen, misschien in de middagpauze, maar dat gaat niet altijd. Je moet wachten tot je klaar bent en naar huis kan gaan. Daar kan je dat wel doen, maar vaak is de vermoeidheid dan verdwenen. Hoewel die wel weer terugkomt. Als je klaar met eten bent en gezellig op de bank zit, hangt of ligt. Zeker als er een of ander fout programma op is waar je partner zo nodig naar wilt kijken.

Kleine kinderen slapen heel veel, dat komt omdat ze de rust nodig hebben. Ze groeien nog en dat doen ze in hun slaap heb ik ooit eens ergens gelezen.

Een volwassen mens heeft genoeg aan een nachtrust van 8 uur. Uitzonderingen daar gelaten. Sommigen hebben genoeg aan minder, anderen weer aan meer. Het ligt er ook aan hoe je dagindeling is en wat voor werk je doet.

Vakantie is om uit te rusten en te ontspannen. Ieder doet dat op zijn eigen manier. De een gaat op het strand in de zon liggen slapen, de ander maakt lange wandelingen.

Een hele andere vorm van slapen is niet goed opletten. Het begint al op de basisschool tijdens de les. De juffrouw of meester stond iets uit te leggen wat je oersaai vond, dus lette je niet op. Je was met je gedachten heel ergens anders. Totdat ze het in de gaten kregen en vroegen of je soms zat te slapen. Je schrok je te pletter, ging rechtop zitten en probeerde de les te volgen.

Zo zijn er meer dingen. Als je op een terrasje zit en er komt iemand langs die je vriendelijk goedendag zegt is het de bedoeling dat je reageert. Niet dat je daar gaat zitten slapen. Is ook zonde, want dan mis je veel.

Slapen is dus wel degelijk een vorm van niet opletten. Als je geld wilt pinnen moet je opletten en niet slapen, want voordat je het weet maak je stomme fouten. Tijdens het autorijden mag dat als iemand anders rijdt, niet als je zelf rijdt!

In de kerk tijdens de hoogmis mocht je dat niet, dan moest je bidden en naar de preek van de pastoor luisteren!

Maar goed iets anders. Pas geleden las ik een artikel dat over slapen ging. Naar het schijnt is het heel goed voor je relatie als je apart slaapt. En dan bedoel ik dus ook APART!!!

De een of andere muts beweert dat je relatie daardoor beter word.

Nou, ik kan me alles voorstellen, maar dat niet. Eerlijk gezegd lijkt het me drie keer niks. Je ligt in je uppie  in bed  hebt koude voeten en kan niet slapen. Lepeltje lepeltje liggen is er niet meer bij, elkaar lekker op de rug wrijven ook niet. Ook wat de seks betreft lijkt het me lastig. Je doet het in een bed, logisch, op de bank of staande in de keuken kan ook, maar in bed is toch nog altijd het meest lekkerst! Toch?

Goed, het heeft ook voordelen. Je kan ongelimiteerd scheten laten, uit je neus peuteren en jezelf helemaal onnozel bevredigen, maar dat laatste kan je ook samen doen.

Wat ook leuk is, als je s’ morgens vroeg opstaat en  elkaar op de overloop tegen komt.

“Goede morgen lieverd, goed geslapen?”

“Heerlijk, en jij? Trouwens vergeet je niet dat je je bed vandaag moet verschonen? Het schone goed ligt al klaar en de stofzuiger staat op de vaste plaats.

Dat is dus ook een nadeel. Dubbel werk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Eén antwoord op “SLAPEN.”

  1. After I originally left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive 4 emails with the same comment. There has to be a means you are able to remove me from that service? Thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *