PRULLENBAK.

Als je iets kwijt wilt gooi je het in de prullenbak, tenminste nette mensen. En dan ga ik er vanuit dat je die ook hebt. Zo niet, is er altijd wel een andere oplossing. De container die buiten staat, niet erg handig, maar wel gebruikbaar. Wat ook kan, is iets op straat gooien. Vroeger deden mensen dat, nu ook nog, maar minder. We zijn ervan bewust dat we milieuvriendelijk moeten zijn. En dat is goed, ook lastig. Als je een papiertje op straat gooit en iemand ziet dat, loop je her risico dat je commentaar krijgt. Dus stop je het netjes in je jaszak en gooit het thuis in de prullenbak.

Zo gaat dat met meer dingen, eten dat al een paar dagen in de ijskast staat te stinken gooi je niet in de prullenbak, want dan gaat het stinken. Dus gebruik je de wc, ik doe dat ook, maar kleine beetjes, als je er teveel ingooit  loop je het risico dat je het niet krijgt weggespoeld.

Papier gooi je ook niet in de prullenbak, dat verzamel je en brengt het weg. Goed, je kan het bewaren, maar dat doen mensen die niks willen weggooien Troepverzamelaars heten die, en neem maar van mij aan dat veel mensen dat doen. Ze hebben wel een prullenbak, maar die gebruiken ze niet, die dient dan als decoratie!

Kleding die je niet meer wilt of kan dragen gooi je ook niet in de prullenbak, die breng je weg, want ook daar hebben ze een oplossing voor, de afvalcontainers die je overal in elke gemeente hebt.

Vroeger keken ze niet zo nauw, toen gooiden ze alles in de vuilnisbak. De oude sokken van pa en de versleten onderbroeken van ma, die lagen dan naast de aardappelenschillen.

Ik kan me de tijd nog goed herinneren dat het pas opkwam dat je een keer in de maand groot vuil aan de straat kon zetten. Ik denk ook dat ik er al eens eerder over geschreven heb.  De avond voordat het werd opgehaald ging je kijken of er iets bruikbaars bij stond. En dat was heel vaak het geval. Nu gebeurt dat niet meer, tenminste niet dat ik weet.

Misschien dat er mensen zijn die spullen kwijt willen en ze niet buiten kunnen of willen zetten. Bijvoorbeeld  cadeaus die je  voor je verjaardag hebt gekregen, dat blijft link, tenzij je ze goed en veilig weggooit. Als je een partner hebt die met van alles op huis aankomt waar je niet blij mee bent kan je het in de prullenbak gooien, maar dat is niet verstandig. Tenzij je relatie slecht is, dan kan je dat wel doen.

Mijn kinderen gooiden vroeger ook veel in de prullenbak, met name eten dat ze niet lekker vonden. Ze wachtten een geschikt moment af en stopten en in de prullenbak, bovenop andere dingen. Niet slim, kijk als je iets in de prullenbak gooit dat niemand mag zien, dan duw je naar beneden, of je ‘pakt’ het in.

Ik heb er een handje van om iets te snel weg te gooien, dat is ook niet slim. Als je op je pc iets in de prullenbak gooit, kan je het terug halen, tenzij je die hebt leeggemaakt, dan gaat het niet meer.

Zo gaat dat met meer dingen, als je een geheime relatie hebt moet je voorzichtig zijn. Cadeaus die je van hem/ haar krijgt, gooi je natuurlijk niet in de prullenbak. Die bewaar je op een plaats waar die ander niet komt.

Bijvoorbeeld: stel, je krijgt iets en je bent bang dat de ander erachter komt, verstop het dan ergens waar die nooit kijkt. Bijvoorbeeld in het maandverbandpakje of in je make up tasje.

Bij het vuile mandverband doe je dat nooit, dat is smerig. Daar kan je wel de scheidingspapieren instoppen als je partner wil scheiden en jij dat niet wilt!

Please follow and like us:

Eén antwoord op “PRULLENBAK.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *