PLANNEN.

 

Iedereen kan er wel over meepraten en bijna iedereen heeft ze wel. Vooral tijdens de jaarwisseling. Goede voornemens heet dat. Soms vragen mensen me dat weleens, “ En heb jij ook goede voornemens?” Mijn antwoord is duidelijk: “Neeeee! Al heel lang niet meer, wel ooit gehad, heel lang geleden, toen ik nog vol plannen zat.”

Stoppen met roken was er een van, maar na een dag zonder sigaret was ik zo chagrijnig dat mijn man bijna op zijn knieën lag met het verzoek om toch maar weer een sigaretje op te steken. Dus deed ik dat! Niet verstandig, ik weet het!

Goed, nu heb ik nog maar weinig plannen, in tegenstelling tot veel andere mensen. Sommigen zitten helemaal vol met plannen die ze ook echt willen gaan uitvoeren. ’S avonds op de bank gaat dat het beste. Ze hangen lekker achterover met een glaasje “ fris” binnen handbereik en kijken tv. Klusprogramma’s lenen zich daar uitstekend voor. Hun vrouw kijkt mee en denkt aan alle klusjes die nog gedaan moeten worden. Heel voorzichtig begint ze erover. “Wat ik vragen wil…’

‘Ja, ik weet het, morgen ga ik beginnen…,’  zegt hij dan kwaad in de hoop dat ze verder zwijgt. Zij doet dat ook omdat ze geen zin heeft in ruzie. Dus…wordt er niet behangen en ook niet geverfd. De plannen om het ooit te doen zijn er! Die liggen op de plank naast alle andere plannen.

Je kunt zelf plannen hebben. Lijnen bijvoorbeeld: Morgen ga ik écht beginnen met lijnen. Sommige mensen zeggen dat jarenlang, elke dag opnieuw. Maar daar blijft het ook bij.

Zuinig met geld omgaan is ook zoiets. Je bent het echt van plan, maar dan zie je iets in de aanbieding, iets wat je graag wilt hebben, of nodig hebt, en dan vergeet je je plan en koopt het toch.

Tuinieren  kan leuk zijn, kan, zeker als je op tv ziet hoe mooi de tuin kan worden. Je bent het ook van plan op dat moment, maar…de volgende dag regent het en het plan stel je uit tot???

Leuke plannen blijven nooit op de plank liggen, raar maar waar!

Mannen die gek zijn op voetballen, kijken altijd naar een wedstrijd.

Winkelen; vrouwen zijn er dol op, dus doen ze dat.

Koken, als het je hobby is maak je geen plan, dan begin je gewoon.

Wandelen is ook zoiets, als je ervan houdt doe je het, dan trek je je jas aan en loopt naar buiten, weer of geen weer.

Opruimen: de een is er helemaal gek op, de ander doet alsof hij gek is en ruimt niks op. Ik ben al heel lang van plan mijn kleerkast leeg te halen en alles wat ik niet meer draag weg te gooien, maar dat doe ik niet want dan is mijn kast leeg en moet ik van mezelf nieuwe kleren kopen, dus blijft het bij het plan.

Seks is iets dat je doet omdat je er behoefte aan hebt. Dat kan je  spontaan doen, maar ook van plan zijn. Als een man een lekker wijf tegenkomt kan hij van plan zijn haar een beurt te geven. Kan! Maar meestal blijft het bij het plan, hij wil wel, maar zij niet!

Poepen plan je ook nooit in, als je moet, dan moet je. Je kunt wel zeggen: “ Ik ben van plan om morgen te gaan poepen, maar dat werkt niet, want morgen is te laat! Dan hoef je niet meer!

Met plassen is het hetzelfde, dat kan je ook niet inplannen.

Zo zijn er nog heel veel dingen die je niet van plan bent maar toch doet!

Rekeningen betalen, lief zijn voor je partner, je kinderen verwennen, de buren helpen met een vervelend klusje of… wachten tot je de hoofdprijs wint in de staatsloterij. Ook daar kan je op wachten, jarenlang! Ik doe dat ook! En,,,mocht ik wat winnen dan heb ik een heleboel plannen!

 

Marian.

Please follow and like us:

3 antwoorden op “PLANNEN.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *