OVERDRIJVEN.

Sommige mensen zijn daar heel goed in. Niet dat ze zich op de voorgrond willen plaatsen, maar ze willen iets duidelijk maken.

Pasen is allang weer voorbij, de eieren zijn op en de paastakken staan nog op veel plaatsen ter decoratie in de woonkamer. Gezellig.

Maar om terug te komen op overdrijven. De dag na Pasen sprak ik iemand die mij vertelde dat hij dertig paaseieren had gegeten! En…nu komt het, zelf vond hij het weinig, want normaal gesproken at hij vijftig! Nou, ja! Erg geloofwaardig komt zoiets  op mij niet over, maar zo zijn  er meer dingen waar mensen in over overdrijven.

Kijk maar om je heen. Vrouwen kopen graag goede gezichtscrème. Is ook belangrijk, ik doe dat ook. Maar…hoeveel mag dat kosten? Dat is dus voor iedereen verschillend. Ik koop al jaren dezelfde crème. In de gulden tijd koste die 5 gulden, nu 7 euro. Hij werkt prima en is geschikt voor dag en nacht.

Maar, als ik dan met andere vrouwen praat hoor ik vaak dat ze daar véél meer geld aan uitgeven. Sommige soms wel 70 euro, of nog meer. En dan overdrijf ik niet.

Dat doen ze omdat ze er heilig van overtuigd dat ze er jonger door blijven uitzien. Goed, wat het gezicht betreft kan dat, maar de andere velletjes gaan toch hangen. De kipfiletjes aan de bovenarmen bijvoorbeeld kan je wegmoffelen, maar de rimpels en de onderkin niet.

Zo zijn er meer dingen waar mensen vaak in overdrijven. Werk bijvoorbeeld.  in de kroeg met een potje bier in hun handen. Hoe goed ze alles doen en hoe blij hun baas met ze is en nog veel meer. Dat doen mannen.

Vrouwen overdrijven vaak de andere kant op. Dat ze een slechte baas hebben, te weinig betaald krijgen en te weinig vrije dagen hebben. Over het huishouden overdrijven ze ook heel erg. Hoe goed ze met geld kunnen omgaan, waar ze de boodschappen doen en hoe goed ze alles schoonmaken. Over hun man scheppen ze niet allemaal op. Goed, uitzonderingen daar gelaten. Kijk, als je een man hebt die heel handig is en thuis veel doet kan je over hem opscheppen. Hoewel je daar ook voorzichtig in moet zijn.

Stel dat je op een feestje zit en je vertelt dat je man heel goed in bed is loop je risico dat er vrouwen zijn die dat willen controleren. Dus, mijn advies, niet doen, gewoon zeggen dat hij er niks van kan, van onderwerp veranderen is het beste.

Wandelen is daar een geschikt onderwerp voor. Hoe vaak en hoelang je wel niet loopt en fit blijft. Oersaai, maar doeltreffend.

Mensen die dik zijn overdrijven ook vaak. Ze eten héél weinig, ook heel gezond, doen er alles aan, maar de pondjes verdwijnen niet. Nee, nee!

Maar op stip staan toch nog steeds de Duitsers.

Bij hun is alles mooier, beter en groter. Dat was vroeger al zo en nu nog.

Of ik weleens overdrijf wil je weten. Soms, maar als ik vertel dat ik de liefste man van de wereld heb, drie schatten van zonen en drie lieve kleinkinderen overdrijf  ik niet.

Maar…als ik er nu bij vertel dat ik de mooiste vrouw van Brunssum ben weer wel.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “OVERDRIJVEN.”

  1. The next time I read a blog, I hope that it wont disappoint me as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read through, but I genuinely believed you would have something useful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something you can fix if you werent too busy seeking attention.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *