OPSTAND.

Pas geleden las ik in de krant dat je kon meedoen aan een columnwedstrijd.  Het onderwerp was:OPSTAND.

Heel even kwam ik in de verleiding mee te doen, maar dat kan ik beter niet doen. Bij het woord opstand denken de meeste mensen aan landen waar ze een leider hebben die niet goed is voor het volk.  Ook aan landen waar veel mensen in armoede leven. Serieuze columns.

Die van mij zijn daar absoluut niet geschikt voor, want als ik aan opstand denk, denk ik overal aan behalve aan politieke zaken.

Kijk, als je samenwoont moet je je aan elkaar aanpassen, dat is logisch. Maar, als de ander dat niet doet kan je er iets van zeggen. Als dat niet helpt kan je in opstand komen.

Als je partner zijn of haar vuile onderbroek op  jouw hoofdkussen legt kan je in opstand komen. Je zegt er iets van, als dat niet helpt neem je maatregelen. Keuzes genoeg.

Als hij/ zij nooit of bijna nooit seks wil, kan je dat ook. Dan zeg je dat je erover nadenkt vreemd te gaan. Meestal helpt dat.

Als hij/zij niet lekker kookt kan je  gezellig in je uppie uit eten gaan van zijn/haar centen.

Als je in de supermarkt in de rij voor de kassa staat en iemand kruipt voor, kan je in opstand komen door er iets van te zeggen, je kan hem/haar ook een schop onder zijn gat geven.

Als je een week lang niet hebt kunnen poepen, moet je niet in opstand komen, maar veel peperkoek of zoiets eten, dat helpt. Lullen tegen je darmen helpt niet.

Als je baas weigert je salarisverhoging te geven kan je in opstand komen, als dat niet helpt geef je zijn vrouw een beurt.

Als je met je partner iets leuks wilt gaan doen en hij/zij dat niet wilt, kan je iemand anders vragen om mee te gaan. Maar, als die dat goed vindt hoef je dat niet meer te doen, dan heeft het geen nut.

Als je het gras moet maaien kan je in opstand komen door net te doen alsof je het niet ziet, maat dat helpt niet. Dus dat heeft ook geen nut.

Als je auto weigert te starten kan je in opstand komen door met een hamer op de motor te slaan. Je kan ook naar de garage gaan en hem laten repareren.

Goed beschouwd heeft het weinig nut als je in opstand komt over iets wat je niet bevalt. Je moet je aanpassen en dat doen we, op een paar uitzonderingen na. Dat zijn mensen die in de bak zitten omdat ze het ergens niet mee eens waren. Ze kwamen in opstand omdat ze zich niet aan de regels wilden houden.

Mensen die niet willen werken, maar een bank beroven.

Of, niet willen scheiden, maar liever de ander vermoorden.

Slimme vrouwen komen  nooit in opstand, zien er ook het nut niet van in. Als ze iets willen zijn er tal van mogelijkheden om het voor elkaar te krijgen. Slimme mannen doen dat ook. Die gaan de politiek in want daar kan je vaak en regelmatig in opstand komen.!!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “OPSTAND.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *