Woensdag 13 April.

Wim heeft slechte zin en dat is ook duidelijk te merken. Hij wil nog steeds leuke dingen gaan doen en omdat ik daar geen tijd voor  vrij maak loopt hij de hele dag te chagrijnen, maar ik doe net alsof ik niks in de gaten heb. Nu is het nog vroeg, maar straks moet ik naar Ruud en omdat we afgesproken hebben dat ik voor hem ga koken moet ik me wat laten invallen. Wat ik ook kan doen is niks zeggen, gewoon naar Ruud gaan en hem rond etenstijd bellen met een smoesje. Dat de wasmachine defect is en ik moet wachten tot er iemand naar komt kijken, of zoiets. Dan zeg ik er meteen bij dat we morgen iets leuks gaan doen, wat weet ik nog niet, maar dat valt me straks wel in. Nu ga ik naar Ruud!!

Het is al laat, maar ik wil toch nog even schrijven!

Toen ik bij Ruud aankwam was hij niet thuis, wel lag er een briefje klaar.

 

MARGRIET,BEN ROND ZES UUR THUIS, GR. RUUD.

 

Ik keek naar de klok, het was net 9 uur, ik dacht wat moet ik nu doen. Dus ben ik begonnen met schoonmaken, lekker op mijn ooie dooie. Daarna ben ik boodschappen gaan doen en alles zover klaar gezet zodat ik het eten enkel en alleen maar op hoefde te zetten.  Toen heb ik Wim gebeld en  hem verteld dat ik laat thuis was. Hij was niet blij, dat merkte ik, maar toen ik zei dat we morgen iets leuks zouden gaan doen trok hij een beetje bij.

Ruud was vroeg thuis, en blij me te zien. Ook dat ik voor hem gekookt had.

Ik zette de pannen op tafel en hij ging meteen zitten. Terwijl we zaten te eten spraken we over van alles, gewone kleine alledaagse dingetjes. Ik had het er duidelijk moeilijk mee, het liefst was ik opgestaan om hem te zoenen, maar dat heb ik maar niet gedaan.

In plaats daarvan heb ik keurig gewacht tot hij klaar met eten was. Hij schoof zijn bord aan de kant en stond op. “Wat ga je doen, blijf je nog even of moet je naar huis?”

Ik stond ook op en zette de borden op elkaar. “Ik heb geen verder plannen, als je het leuk vind blijf ik nog even, zeg het maar.”

Hij rekte zich uit en knikte. “Doen we zometeen een bakkie, trouwens ik heb nog een leuke film, als je het leuk vindt kunnen we die samen kijken.”

Ik deed net alsof ik nadacht en voelde mijn hart in mijn keel bonken. “Lijkt me gezellig,” zei  ik terwijl ik de borden oppakte en naar de keuken bracht.

Nou, de film was niks, maar…hij heeft naast me op de bank gezeten met zijn arm om heen!

Toen de film was afgelopen hebben we nog even iets gedronken, maar dat was het dan.

Verder niks, balen en geduld hebben, dat moet ik!

Ik weet het!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “Woensdag 13 April.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *