INTERESSE.

Zodra mensen iets horen of zien dat ze boeit zijn ze geïnteresseerd. Aandachtig kijken of luisteren ze en oordelen. Veel vrouwen zijn geïnteresseerd in roddelbladen, want daarin kunnen ze lezen hoe het met bekende of beroemde mensen gaat. Wat ze uitspoken en wat niet.

Goed, mij interesseert het écht niet of Gordon nu wel of niet een nieuwe lover heeft. Ook niet of hij het bed deelt met Gerard Joling. Ik heb weer andere interesses en dat komt omdat ik vreselijk nieuwsgierig ben. De postbode bijvoorbeeld vind ik niet interessant, maar wat hij/ zij brengt wel weer.

Mezelf vind ik ook niet interessant. Maar er zijn mensen die zichzelf wel interessant vinden, aandachtsgeil zijn  heet dat. Ze doen er alles aan en hebben er ook alles voor over. Als je over straat loopt zie je vaak zo’n type, je kijkt omdat ze opvallen. Ze vinden zichzelf mateloos interessant. Dat zijn ze dan ook, maar meer voor vermaak. Ik kan van die foute types genieten. Heerlijk!

Op feestjes of in de kroeg kom je dat soort mensen ook tegen. Vrouwen die duidelijk geïnteresseerd zijn in mooie mannen. Ze zien die man en willen hem wel ‘even’ mee naar huis nemen. Als dat gelukt is, is zo’n man duidelijk niet meer interessant, lijkt me ook logisch, want dan weet je wat je weten wilde. ‘Hij had een kleintje,’ zeggen ze dan tegen hun vriendinnen, of : ‘Hij kon er niks van.’ Dus weg interesse.

Bij mannen gaat het net zo. Niet zozeer in het versieren van vrouwen, maar meer in stoer doen. Wat ze allemaal kunnen, gedaan hebben of  nog gaan doen.  Hoge bergen beklimmen, fietsen, voetballen, hardlopen en dat soort dingen. Of ze het wel doen is iets anders, maar het klinkt interessant, zeker als je in de kroeg lekker staat te zuipen.

Geld is ook interessant, niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Soms zie je weleens iemand met een dik pak geld op zak. Ze doen alsof het doodgewoon is, maar intussen genieten ze van de ‘jaloerse’ blikken.

Een relatie kan ook interessant zijn, vooral in het beginstadium. Wat de ander wilt of niet en waar ze opgewonden van raken. Dat kan van alles zijn, de een springt van het nachtkastje, de ander hangt liever in de gordijnen.

Vrouwen vinden het vaak een uitkomst als ze ongesteld zijn. Ze veinzen koppijn, kontpijn en nog meer kwaaltjes omdat ze geen zin hebben. Niet interessant, maar dat maakt ze niet uit.

Ruzie is, als je het zelf hebt, niet interessant. Die van een ander wel weer, zeker als je kan ‘meegenieten.’

In een restaurant maak je dat weleens mee. Zeker als er afgerekend moet worden, dan hoor je vaak: ‘Ik moet altijd betalen, wanneer doe jij dat eens?’

‘Als jij de gasrekening betaalt trakteer ik volgende keer op een patatje oorlog.’

Die oorlog komt dan gegarandeerd.

 

Televisie kijken is ook zoiets. Wat de een interessant vindt, vindt de ander vreselijk. Mannen zappen vaak en veel in de hoop dat ze iets vinden dat hun interesse  opwekt. Vrouwen zijn dol op soapseries, die vinden dat weer interessant.

Weet je, er is één ding dat ik nog nooit gezien heb en dat lijkt me héél erg interessant.

En dat is? Een blote man in de supermarkt zien lopen. Dat zou ik weleens willen meemaken, maar…dan moet het wel een hele mooie zijn! Toch?

 

Marian.

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *