HERHALEN.

Ik denk dat ons hele leven daaruit bestaat. Het begint al vlak na je geboorte, flesje leegdrinken, luier verwisselen en dat tig keer per dag. Tenminste als je goede ouders hebt.  Als je pech hebt laten ze je in je poepluier liggen wachten omdat ze geen zin hebben om stront te ruimen.

Maar goed, je wordt ouder en groter en gaat langzaam je eigen weg. De poepluier wordt vervangen door een onderbroek en die verwissel je zelf elke dag.

Dan komt de dag dat je naar school mag en dan begint een nieuwe vorm van herhalen: elke dag opnieuw. Je leert rekenen en schrijven, dat moet, want als je dat niet kent kom je niet ver.

Ik weet nog dat je vroeger met rekenles  de tafeltjes van een tot en met tien uit je hoofd moest leren. Die werden zo vaak herhaald dat ik ze nu nog  kan opdreunen. Het heeft voordelen, zeker als je snel iets moet uitrekenen. Goed, ik weet dat je dat ook op je mobiel kan doen, maar toch is het makkelijk als je het uit je hoofd weet, in de supermarkt bijvoorbeeld.

Spelletjes doen met vrienden en vriendinnen is ook herhaling. Je vindt een bepaald spel leuk en dat wil je dan het liefste doen. Nu is Pokemon een rage en wordt eindeloos ‘herhaald!’

Als je ouder wordt herhaal je weer andere dingen. Je favoriete film kijken, je weet precies wat er gebeurt, maar toch kijk je.

Televisie kijken is ook zoiets. Vooral nu in de zomer, favoriete soaps hebben een zomerstop en  daarom gooien ze van alles in de herhaling, tot vervelens toe.

Met werken is het niet veel anders, soms leer je iets nieuws, maar het meeste werk is herhaling.  Een caissière doet elke dag hetzelfde. Afrekenen en vriendelijk zijn. Maakt ze fouten krijgt ze commentaar van haar baas. Is ze onvriendelijk krijgt ze commentaar van de klanten.

 

Maar er zijn ook gewone alledaagse dingen die herhaald worden. Kinderen opvoeden, je herhaalt eindeloos wat ze wel en niet mogen, je wordt er knap moe van, maar blijft het doen in de hoop dat het kwartje ooit valt.

Eten is ook een herhaling, normale mensen doen dat drie keer per dag. Moeders moet variëren, elke dag iets anders op tafel zetten en vooral iets dat de hele familie lekker vindt.

Boodschappen doen hoort daar bij en dat is ook herhaling. Als je iets op tafel zet dat ze niet lekker vinden zeggen ze meestal: ‘Dat eten we altijd, zet eens iets anders  op tafel.’

 

In een relatie gaat het net zo. In het begin niet, dan is alles nog nieuw en spannend. Vooral de seks, maar na een poos wordt dat ook herhaling.  Dan komt de klad erin omdat je niks nieuws kan bedenken. Dan kan je als broer en zus verder of gewoon de boel herhalen, het is maar wat je wilt.

Mannen iets mededelen is ook herhaling, tenminste vaak. Als ze tv kijken of de krant lezen kan je beter niks mededelen, want dan luisteren ze niet en moet je het herhalen.

Vrouwen zijn over het algemeen goed in herhalen. Ze kunnen eindeloos kletsen, geld uitgeven en zeuren.

Nu wil je vast weten of ik ook weleens iets herhaal. Ja! Ik verzorg ‘de soeplullen’ nog steeds elke dag opnieuw en heel vaak krijgen ze een soepherhaling!

 

Marian.

 

 

 

Please follow and like us:

2 antwoorden op “HERHALEN.”

  1. Wat denk je van mensen die containers moeten legen, elke dag hetzelfde. Van de bus of tram bestuurder iedere dag dezelfde rit.
    Van je man die niet luisterd, je wilt iets vertellen dat moet je dan een paar keer herhalen. Ga zo maar door…..leuk stukje weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *