CONTROLEREN.  

Veel mensen doen het, iets nakijken, kijken of het klopt.  Sommigen gaan heel ver, anderen weer niet, die geloven het wel.

Als je een nieuwe baan hebt wordt er op je gelet, dat is ook logisch. Je baas moet je betalen, dus hij controleert je ook. Als hij na een poosje ziet dat je je werk goed doet, zal hij dat minder gaan doen. Hoewel, er zijn uitzonderingen. Als je een kwartier koffiepauze hebt en hij erachter komt dat je er een half uur van maakt gaat hij je opnieuw controleren, logisch ook. Zo zijn er meer dingen. In feite groei je ermee op. Al vanaf dat je pas geboren bent wordt je daarmee geconfronteerd, nog niet bewust, maar dat komt vanzelf. Je ouders kijken erop toe dat je goed eet en leren je wat wel en wat niet mag.

Op school controleert de juffrouw of je goed oplet en je best doet. Thuis controleren je ouders je ook. Je moet je huiswerk maken.

Als je wat ouder wordt ga je zelf ook veel controleren.  Vrouwen maken zich op en kijken in de spiegel of ze het goed gedaan hebben. Mannen hoeven dat niet, die moeten weer op andere dingen letten.

Veel mensen moeten beroepsmatig controleren. De politie is daar goed in. Als ze je aanhouden kijken  ze alles na. Of je papieren wel in orde zijn, Of je niet gedronken hebt en of je auto in orde is.

De tandarts kijkt of je  gebit in orde is en of je goed gepoetst hebt.

Mensen die bij de belasting werken zorgen ervoor dat iedereen betaalt, én op tijd.

Gewone mensen controleren ook heel veel. Wat ze in de wc hebben gedeponeerd, kijken of het vast, stevig en mooi bruin is, pas dan spoelen ze tevreden door. Wat hun partner daar in gooit, controleren ze nóoít! Dat hoeft ook niet, want dat ruik je!

Onze poes Loetje zal nooit een hoopje achterlaten zonder dat ze eraan geroken heeft en het ‘ingegraven’  heeft.

Ruiken doen ook veel mensen om iets te controleren. Eten dat in de ijskast staat, even ruiken om te kijken of het nog goed is.

Voordat je de deur uitgaat even onder je oksels ruiken.

Als je partner lang alleen is weg geweest kan je hem / haar controleren door aan intieme delen te ruiken, controleren of ze gebruikt zijn!

Als je samen op de bank zit en je ruikt  ineens iets  dat stinkt en je weet dat jijzelf geen scheet hebt gelaten hoef je niks te controleren.

Als je niet veel geld hebt moet je je beurs goed controleren, zeker als je vriendin net verteld heeft dat ze wil gaan shoppen.

Sommige mensen gaan heel ver wat controleren betreft. Ik heb iemand gekend die net een nieuwe hulp in de huishouding had en om er zeker van te zijn dat ze ook  onder het bed had gestoft veegde ze nadat ze klaar was er met een witte schone servet over het linoleum . Ja, dan vindt je altijd wel iets, zeker weten.

Of ik een controlefreak ben? Nou, nee, ik wil alleen maar alles goed  nakijken…én weten!

Tot slot nog een tip voor de dames:  Mooie mannen nooit controleren, maar gewoon uitproberen!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *