BLIND

Ken je dit, je legt iets ergens neer en nog geen vijf minuten later kan je het niet meer vinden. Dan denk je al snel, ben ik blind of wat? Het lag hier toch net nog?

Nee, dan ben je niet blind, maar kijkt niet goed. Anders is het met mensen die denken dat ze goed kijken. Dat soort vind je vaak in paskamers, ze staan voor de spiegel en kijken goedkeurend naar hun outfit, ze vinden het helemaal geweldig, iedereen ziet dat het ze totaal niet staat, maar zij niet, op straat en in winkels kom je dat soort ook vaak tegen. Niet alleen fout gekleed, ook de combinatie van hun kleding is fout, verkeerde kleurencombinaties en kapsels uit het jaar nul.   Dat is één vorm van blindheid.

Een andere is verliefdheid, je ziet ze vaker op terrasjes of in een restaurant. Ze hebben alleen maar oog voor elkaar, de buitenwereld bestaat niet meer. Ze zijn spuuglelijk, moddervet en stekeblind in de ogen van een ander, maar smoorverliefd én gelukkig.

Er zijn ook mensen die net doen alsof ze blind zijn, ze zien het wel maar doen alsof ze het niet gezien hebben. Een stapeltje papieren die je door moet worstelen en daar geen zin in hebt aan de kant schuiven en met een stalen gezicht zeggen “Dat heb ik echt niet zien liggen.”

Werk wat thuis ligt te wachten, de tuin bijvoorbeeld. Of de afwasmachine, vooral mannen zijn goed in dat soort dingen. “Stond die vol? Dat heb ik niet gezien.”

Luie huisvrouwen zien niet dat de keukenkastjes nodig gesopt moeten worden, ook niet dat de ramen nodig gelapt moeten worden.

Veel vrouwen leggen vaak iets dat naar boven moet op de trap in de hoop dat manlief het ziet en meeneemt als hij naar boven gaat. Nee, dus, dat ziet hij niet. Wel dat lekkere wijf dat langsliep, dat ziet hij dan wel, want mooie vrouwen zien mannen altijd, ook als ze in een diep gesprek verwikkeld zijn. Ze stoppen acuut met praten omdat ze worden afgeleid. De vrouwen weten het en maken daar handig gebruik van. Als ze iets gedaan willen krijgen dat onmogelijk lijkt, zorgen ze ervoor dat hun decolleté goed zichtbaar is, succes verzekerd.

Mooie mannen zijn er ook, niet veel, maar ze bestaan, ik zie ze ook en mag graag naar een mooie man kijken. Ook al ben ik een dagje ouder, blind ben ik nog lang niet.

De post is ook zoiets, de blauwe brieven die op je deurmat vallen wil je niet zien, ook de stapels rekeningen die ernaast liggen niet. Sommige mensen schuiven ze onder de mat en zeggen dan met een stalen gezicht dat ze het niet gezien hebben.

Een andere manier van blindheid is kwaad zijn. Je leest of hoort het weleens. In blinde woede stak hij haar neer. Dat soort mensen krijgt ineens een waas voor de ogen en zien niet waar ze mee bezig zijn. De waas trekt langzaam weg als ze in de bak zitten.

Liefde maakt ook blind, je ziet de fouten van je partner wel, maar je wilt ze niet zien omdat je van hem of haar houdt. Kleine onbelangrijke dingen zie je wel, maar ook weer niet.

Blindelings de weg oversteken moet je nooit doen, dat loopt vaak slecht af. Blindelings achter iemand aanlopen moet je ook nooit doen. Altijd  zelf blijven kijken en goed opletten.

Je partner kan je blindelings vertrouwen, je bent er zeker van dat hij je niet naait. Maar het risico dat hij een ander naait mag je nooit uitsluiten.

 

Please follow and like us:

3 antwoorden op “BLIND”

  1. Het ergste van de blindheid is, als je door het oog van de naald gekropen bent en het zelf niet ziet. Of de splinter in andermans ogen, en de balk bij je zelf niet.
    Groetjes Frans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *