BELANGRIJK.  

Er zijn veel dingen in je leven die belangrijk zijn. Maar, wat voor de een belangrijk is, is voor  een ander totaal niet. Hoewel, nu ik er over nadenk zijn er  toch  dingen die dat wel zijn. Een goede gezondheid is voor iedereen belangrijk. Geld is dat ook,  hoewel je vaak de uitdrukking  hoort: “Geld maakt  niet gelukkig,  maar het is wel makkelijk als je het hebt.”

Dus is het wel degelijk belangrijk, want als je dat niet hebt, heb je een probleem.

Zo zijn er meer dingen die belangrijk zijn. Voor iedereen ligt dat anders. Waar de een zich vreselijk druk over maakt, is voor de ander dat totaal onbelangrijk. Kleding is voor veel vrouwen erg belangrijk, veel volgen de mode op de voet en kopen zich helemaal onnozel. Anderen vinden het totaal onbelangrijk.

Werk is wel erg belangrijk, want als je dat niet hebt, heb je een groot probleem. Leven van de bijstand is geen lolletje.

Pas geleden had ik een gesprek met een man die zoveel jaar getrouwd was en zijn vrouw wilde verrassen, maar niet wist waarmee. Ik adviseerde hem om een grote bos bloemen te kopen, rode rozen bijvoorbeeld en samen romantisch uit eten te gaan.

Toen hij weg was moest ik automatisch terug denken aan mijn huwelijk.

Op de dag dat we een jaar getrouwd waren ( ik heb het over het jaar 1967) was mijn man al heel vroeg opgestaan omdat hij werken moest. Dus had ik de hele dag de tijd om onze ‘feestdag’ voor te bereiden. Ik wilde hem verrassen! Ik begon al vroeg  met inkopen te doen om iets lekkers op tafel te zetten. Zijn favoriete maaltijd!

Nadat ik alles had voorbereid en de tafel feestelijk gedekt had, kleedde ik me om en tutte me op.  Het feest kon beginnen!

Rond de klok van vijf kwam hij thuis, hij begroette me met een kus, waste zijn handen en ging aan tafel zitten. Hij zei niks, zelfs niet toen ik zijn lievelingseten op tafel zette. Teleurgesteld ging ik tegenover hem zitten en wachtte…

Het eten viel goed in de smaak, dat zag ik, maar hij zei niks. Toen ik vroeg of het smaakte knikte hij: ‘Ja, lekker,’ zei hij, meer niet. Ik was duidelijk teleurgesteld, toch wachtte ik nog, maar toen hij klaar met eten was en van tafel opstond om tv te gaan kijken kon ik mijn teleurstelling niet meer verbergen. “Je weet toch dat we vandaag precies een jaar getrouwd zijn?”

“Ja, sorry, daar had ik niet aan gedacht, dat is waar ook, proficiat, ” zei hij, gaf me een kus en liep weer naar de bank.

TOEN maakte ik de fout van mijn leven!

“Eigenlijk,” zei ik nog steeds teleurgesteld, “had ik gehoopt dat ik bloemen zou krijgen.”

Dat ik dat beter niet had kunnen zeggen realiseerde ik me net iets te laat. Een gezellige avond heb ik niet gehad, de bloemen wel, maar een dag later!

Maar… na dat eerste jaar is hij onze trouwdag nóóit meer vergeten!! En kreeg ik ieder jaar op onze trouwdag een bos rode rozen!

Dus, heren én ook dames, hier een goede tip! Belangrijke gebeurtenissen niet vergeten!

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *