Zaterdag 23 Januari.

Op mijn werk is het tamelijk rustig en dat is wel prettig, heb ik tijd om rustig na te denken, over Ruud en Ruud en Ruud!! Ik kan bijna nergens anders meer aan denken. Over hoe het nu verder gaat. Nu ik hem weer gezien heb weet ik dat verliefd ben, dat kan niet anders. Hij niet, tenminste dat gevoel heb ik, maar misschien komt dat nog. Ik hoop het echt. Maar je weet het maar nooit. Het is in elk geval positief dat ik weer bij hem werk én kook. Ik ga stinkend mijn best doen én proberen hem weer in bed te krijgen!

Maar, nog even over mijn werk, het is inderdaad rustig, maar dat is het altijd rond deze tijd van het jaar. Gisteren maakt ik weer eens iets mee, het was niet grappig en leuk al helemaal niet!

Zo rond een uur of zeven kwam een vrouw naar binnen, ze lachte vriendelijk en liep naar de wastafel. Nadat ze zich uitgebreid had opgemaakt draaide ze zich om en keek me aan.

“Mag ik u iets vragen?” begon ze. Ik knikte en ging er voor zitten.

“Bent u getrouwd?”  Verbaasd keek ik haar aan. “Ja, waarom wilt u dat weten?”

“Gewoon zomaar,” ging ze verder. “ik ben ook getrouwd, maar niet gelukkig, veel mensen zijn dat. Ze zijn getrouwd, maar houden niet meer van elkaar en toch blijven ze bij elkaar, Raar, maar waar. Ik zou best wel van mijn man willen scheiden, maar dan heb ik een probleem.”

Ik dacht, ja los dat maar zelf op en val mijn niet lastig, ik heb mijn eigen probleem!

Ze deed een stapje naar voren en maakte een gebaar met haar duim en wijsvinger. “De centen, dat is mijn probleem. Als ik ga scheiden, krijg ik waarschijnlijk een beetje alimentatie, maar vast niet genoeg om van te leven. Gaan werken wil ik niet, heb ik ook nooit gedaan. Ik ben nu 45 jaar en ik vind mezelf ook te oud om te gaan werken!”

Ik dacht, muts ga ergens anders lopen zeuren en val mij niet lastig, maar ze ging verder.

“Nu loop ik erover na te denken om op een andere manier van mijn man af te komen. Een goede. Hij heeft namelijk een levensverzekering lopen en die is best hoog. Als hij komt te overlijden krijg ik 100.000 euro uitbetaald. Dat is een hoop geld en daar kan ik goed van leven. Vaak op vakantie gaan en zo, maar voorlopig leeft mij man nog en is kerngezond!

Dus dat schiet niet op.”

Ik schrok en dacht bij mezelf, nog even en dan gaat ze hem van kant maken! Nou, ik kon het wel geraden hebben!

“Ik zou hem van de trap af kunnen duwen, maar dan loop ik het risico dat hij enkel maar iets breekt. Vergiftigen is ook geen optie,  ik weet het echt niet. Ik bedoel, er moet toch een mogelijk zijn dat ik op een natuurlijke manier zo snel mogelijk van hem af kan komen? Heeft u soms een idee?”

Ik schudde mijn hoofd en zei: “Mevrouw, ik ben toiletjuffrouw en geen adviseur wat moord betreft. Misschien moet u eens op internet kijken. Daar vindt u vast de perfecte moordoplossing!”

Ze keek me aan alsof ik het ei van Columbus had ontdekt!

“Geweldig, dank u voor de tip! Daar had ik inderdaad niet aan gedacht, ga ik zeker doen!”

Met een stralende glimlach liep ze naar buiten.

Echt waar, op tv zie je rare dingen, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gezien, of  van gehoord! Misschien een idee voor een nieuw programma!

DE PERFECTE MOORD!

Please follow and like us:

3 antwoorden op “Zaterdag 23 Januari.”

  1. Heb van de week een film gezien waarbij een kussen op het gezicht van de man werd gedrukt, misschien is dat wat voor de perfecte moord…..Wat een mensen zeg om daar over na te denken.
    Maar toch wel nieuwsgierig hoe het met Ruud gaat aflopen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *