STRAF.

Kleine kinderen weten er alles van. Al vanaf dat ze nog een peuter zijn is straf iets wat ze krijgen als ze iets gedaan hebben wat niet mag, Het zijn vaak kleine onschuldige dingetjes. Stiekem een snoepje pikken, niet doen wat papa of mama gezegd heeft, dat soort dingen. Als ze ouder worden en naar school gaan wordt de straf anders. Ze moeten naar de juffrouw of meester luisteren, doen ze dat niet krijgen ze straf. Dat kan van alles zijn, nablijven, in de hoek staan, of strafregels schrijven. Ik weet niet of dat nu zo is, maar ik denk het. Alleen zal het nu eerder iets zijn in de vorm van, als ze met hun mobiel zitten te spelen tijdens de les.

Toen ik nog op de basisschool zat was het gewoon dat je, als je iets gedaan had wat niet mocht je een draai om je oren kreeg, of een pak voor je billen. Dan moest je op je knieën voor in de klas gaan zitten en kreeg je er van langs. Ik denk dat, als ze dat nu zouden doen, ze behoorlijk in de problemen zouden raken. En terecht, slaan is not done!

Ik kan me nog herinneren dat, als ik iets gedaan had wat niet mocht, mijn pleegmoeder dan zei: “Voor straf moet je met blote voeten naar bed!” Het heeft heel lang geduurd voordat het kwartje viel, Heel lang! Maar goed, het viel.

Een andere anekdote speelde zich af toen ik op de mulo zat. We kregen twee studenten van de toenmalige kweekschool op school die proef kwamen draaien. Ze gaven geen les, maar zaten wel in de klas. Wij, leerlingen vonden dat prachtig, want het waren jonge mannen die ook nog eens leuk uitzagen. Op een dag toen ik samen met een vriendin naar buiten liep, kwam ik ze op het schoolplein tegen. Omdat ik ze bereninteressant vond  zei ik in het voorbij gaan: “Hallo kwekeling!.” Ze lachten een beetje en  gaven me de opdracht honderd strafregels te schrijven. IK MAG GEEN KWEEKELING ZEGGEN!

Een maal thuis pakte ik pen en papier en schreef de eerste zin op, gevolgd door  negenennegentig aanhalingstekens.  Het was een grapje dat wel insloeg bij de “HEREN” want ze lagen helemaal dubbel! Geweldig, dat was leuk. Maar het kan ook anders.

Als je partner iets gedaan heeft wat jou niet zint kan je hem/ haar straffen op allerlei denkbare manieren. Kan je proberen! Of het lukt is een tweede, maar dan moet je niet raar opkijken als je terug gepakt wordt.

Zo hoorde ik voor een poos terug een leuk verhaal. Een kennis van een kennis was er achter gekomen dat haar man vreemd was gegaan. Uit wraak haalde ze al zijn kleren uit de kast en knipte alle knopen overal van af. Zelfs de knopen van de jeans! Toen die goed man ’s avonds niets vermoedend  thuis kwam, zag hij een koffer staan. Zijn vrouw wees er naar en zei: “Hier staan je spullen, je kunt gaan en oh ja, voor ik het vergeet. Kijk maar even goed naar je kleren,   er valt genoeg te naaien, maar dat zal voor jou geen probleem zijn, want ik heb gehoord dat je daar heel goed in bent!”

Hoe het afgelopen is weet ik niet, maar ik vind het wel een kostelijk verhaal!

Straf kan je ook krijgen als je een bank berooft, iemand om zeep brengt, door het rode licht rijdt, met een volle tas met boodschappen zonder te betalen de supermarkt uitloopt of benzine tankt zonder te betalen. Kan…maar, als  je geluk hebt krijg je het niet!

Ik verheug me op de dag dat mijn lieve schat me voor straf zonder kleren aan naar bed stuurt!

Lijkt me helemaal geweldig!

 

Marian.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “STRAF.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *