WARM.  

Goed beschouwd wonen we in een koud kikkerlandje.  Dat zeiden ze vroeger, maar dat is lang geleden. Toen ik nog jong was hadden we koude winters, en dan bedoel ik écht koud. Als je naar buiten ging moest je je goed inpakken, muts op, handschoenen aan, een dikke jas aan en een sjaal om.  Als ik dan zo goed ingepakt naar school fietste droomde ik van warme zomers en bad:

“ONZE LIEVE HEERTJE, GEEF MOOI WEERTJE. GEEF EEN MOOIE DAG DAT HET ZONNETJE SCHIJNEN MAG.”

Daar moest ik van de week aan denken toen het zo warm werd.

Goed, je kan de koelte opzoeken in een zwembad of ergens anders, maar dat doet niet iedereen. De meeste mensen moeten gewoon werken. Maar zodra ze daarmee klaar zijn proberen ze toch de koelte op te zoeken, helaas tevergeefs.

Je kan in de ijskast gaan zitten, met een beetje vouwwerk moet dat lukken. Een zwembad in je tuin is ideaal, maar als je geen tuin hebt gaat dat niet. Dus bedenk maar wat.

Slapen is een ramp, hoe je ook je best doet, het lukt niet. Ja, hoor ik al veel mensen denken, schaf je dan een airco aan. Nou, die heb ik, ook uitgeprobeerd, maar ik vind het drie keer niks. Het ding maakt veel herrie en verder gebeurt er vrij weinig.

Wat je moet doen is je luchtig kleden. Nou doen veel mensen dat en, eerlijk gezegd vind ik best grappig uitzien. Vooral als je op een terrasje zit, dan kom je ogen te kort. Sommige vrouwen en  mannen zien er prachtig uit, mooie bruine benen, leuke kleding. Het laatste vooral, maar ook vaak korte broeken, die zo kort zijn dat je bijna de blote billen kan zien en eerlijk gezegd vind ik dat er maar weinig mensen zijn die mooie billen hebben. Bij de meeste hangen ze ver naar beneden. Een afgezakte kont heet dat! Foute T-shirts zie je ook, veel mensen dragen die en vaak zie je dan van die opgedroogde zweetkringen onder de oksels. Als je ze telt kan je zien hoeveel dagen ze dat shirt al dragen!

 

Maar goed, ook hier is het warm in huis. Onze poes Loetje zoekt de koelte op, ze slaapt buiten in de struiken. Zij kan dat, als ik dat zou doen zouden mensen die me daar zagen liggen waarschijnlijk de politie bellen. Dus dat doe ik maar niet. Ik kruip gewoon in bed, gooi alles van me af en probeer te slapen. Mijn man ook, lepeltje lepeltje  liggen we niet, nu niet, dat is te warm. Dat doen we weer als het koud wordt en gaat regenen.

Wanneer dat gaat gebeuren weet ik niet, maar de eerste dagen niet, helaas. Want een ding is zeker, ik word hier niet alleen erg moe van, maar ook behoorlijk chagrijnig en ik denk dat ik niet de enige ben.

Ik heb het nooit gedacht, ook nooit voor mogelijk gehouden, maar als het onverhoopt toch gaat regenen ben ik blij en ik denk, ik niet alleen.

Maar, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die blij zijn met dit weer. Want, zo redeneren ze dan: Het is te warm om iets te doen, dus koken ze niet en bestellen iets bij de Chinees of halen patat. Neuken doe ze ook niet, dat schuiven ze op naar de winter. Maar dan is het weer te koud; zeggen ze!

 

 

  1. TE KOOP OF TE LEEN AANGEBODEN.

EEN PARAPLU,  OOK TE GEBRUIKEN ALS HET NIET REGENT!

 

Inmiddels zijn de temperaturen weer normaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *