VERGETEN.

Al vanaf dat je nog heel erg jong bent wordt je erop gewezen dat je niks vergeten mag. Je mag niet vergeten op tijd naar de wc te gaan, niet met volle mond te praten, bidden voor en na het eten, je tanden te poetsen voordat je gaat slapen, met twee woorden spreken, dank je wel en alstublieft te zeggen en nog een hele waslijst. Dan komt de dag dat je naar school gaat en dan begint het pas echt.

Je hersenpan wordt volgestopt met allemaal dingen en nuttige informatie die je niet vergeten mag. Want op de dag dat je examen moet doen moet je het allemaal nog weten en dan ben je bang dat je alles vergeten bent. Dat is natuurlijk niet zo, maar door de zenuwen en de spanning denk je dat je alles vergeten bent.

Zo gaat dat verder, je hele leven lang. Maar sommige dingen vergeet je niet, die staan in je geheugen gegrift. Nare en leuke dingen.

Dierbaren die overleden zijn, vergeet je niet. Traumatische ervaringen vergeet je ook niet, ook al wil je ze vergeten. Ze blijven je altijd bij, je hele leven lang.

Leuke dingen zijn bijvoorbeeld je verjaardag (Als je nog jong bent!) vakantie, je eerste communie, hoe je leerde fietsen, je eerste vriendje, je eerste sekservaring.

Minder leuke dingen vergeet je ook niet. Ruzie met vriendjes, slechte punten, een valpartij, dat vieze eten dat je op moest eten, vervelende klusjes die je altijd moest doen.

Maar je wordt ouder en er komen nieuwe dingen in je leven die je niet vergeten mag.

Je krijgt een baan en daar wordt van je verwacht dat je goed je best doet en niks vergeet. Maar gelukkig hebben we tegenwoordig een pc en daar kan je dan belangrijke informatie in opslaan. Maar dan moet je wel allerlei codes onthouden, je wachtwoord, inlogcode en nog veel meer. Wat je ook niet vergeten mag is  je pincode. Pas geleden trof ik bij de pinautomaat een oudere dame ( Ja, nog ouder dan ik ben!) die mij vroeg haar te helpen. Ze had de pincode op een briefje geschreven en dat met haar pasje in haar portemonnee zitten. Toen ik haar erop wees dat dat niet erg verstandig was zei ze: ‘Ik ben bang dat ik het vergeet!’ Ja, die dingen mag je inderdaad niet vergeten.

Net zomin als belangrijke verjaardagen, namen van mensen die je allang niet meer gezien hebt en toch vergeten bent. Goede vrienden die je nodig moet bellen om bij te kletsen.

En dan zijn er nog gewone alledaagse dingen die je niet vergeten mag. Zoals de vuilnis op tijd aan de straat zetten, de waterkraan van de wasmachine open draaien als je de was aanzet, je boodschappen briefje mee naar de winkel nemen en niet thuis  laten  liggen, je rekeningen op tijd betalen, de buurvrouw vriendelijk goedendag zeggen, de voordeur afsluiten,  de wc doorspoelen en vrolijk blijven onder alle omstandigheden!

En dan nog wat tips vaar mannen.

Wat je nooit vergeten mag is je trouwdag! Dat mag je nooit! Ook niet…elke week bloemen voor haar kopen, haar verwennen,  haar regelmatig een beurt geven, een compliment maken als ze lekker gekookt heeft, als ze naar de kapper is geweest, als ze zich heeft opgetut om naar een feestje te gaan. Als ze je schoenen gepoetst heeft, als ze je overhemd gestreken en het gras heeft gemaaid.

Vrouwen mogen ook  veel dingen niet vergeten. Hem rustig sport laten kijken, zijn lievelingsgerecht  op tafel  zetten, zijn auto wassen, zijn troep opruimen, zijn vuile was opbergen en hem op tijd verwennen!

Er zijn ook dingen die je nooit vergeet, dingen die je vanzelf doet. Naar de wc gaan, opstaan,  en naar bed gaan, je geld tellen, eten, en seks. Dat vergeet je nooit want dat zijn normale dingen.

Ik vergeet ook vaak iets en soms heeft dat voordelen! Soms!

Tot slot nog een tip, mocht je ergens geen zin in hebben kan je altijd  net doen alsof je het vergeten bent! Doe ik ook weleens!

Marian.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “VERGETEN.”

  1. Er zijn eenn hoop dingen bij die ik soms per ongeluk expres vergeet. Maar zo is inderdaad het leven.
    Als je bijv.nieuwe gehoorapparaten krijg moet je ze niet vergeten in te doen, gebeurt nogal eens als ik niet weg moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *