VALLEN.

Vroeger hoorde je vaak verhalen over “gevallen vrouwen. ” Het woord hoer gebruikten ze niet. Wel prostitué, waarschijnlijk klonk dat netter, of zo. Zou kunnen.

Maar hoe dan ook, het waren vrouwen die zich niet netjes gedroegen. Als je nu op de dag van

vandaag iemand zou vertellen dat ze een vrouw kennen die gevallen is denk je overal aan, behalve aan hoeren.

Vallen kan je op verschillende manieren. Stel dat je op een feestje bent en ineens zie je daar iemand die meteen alarmbelletjes bij je doet rinkelen. Je valt als een blok voor  die man of vrouw. Maar, of dat wederzijds is moet je maar afwachten.

Als je een partner hebt en je bent gelukkig is dat mooi. Maar, als  je geen zin meer hebt kan je hem of haar keihard laten vallen. Soms doen mensen dat. Ze verbreken de relatie op een hele botte manier.

Als je een muis wilt vangen zet je een muizenval met een stukje brood erin op de plaats waarvan je denkt dat die naar binnen komt. Vervolgens wacht je af of het lukt. Of je dat beestje in de val hebt kunnen lokken.

Blaadjes vallen ook, in de herfst zie je ze met bosjes naar beneden vallen. Veel mensen associëren dat met iemand de “problemen” heeft. Want als de blaadjes vallen  gaan veel mensen rare dingen doen!

Met een toneeluitvoering gaat het ook zo. Iedereen is klaar om het stuk op te voeren en heeft er zin in. Maar vlak voordat het beginnen gaat krijgen ze een melding dat degene die de hoofdrol moet spelen is uitgevallen. Dat is heel vervelend voor de andere mensen.

Geld kan je ook laten vallen, soms merk je het, maar soms ook niet. Voor een poosje terug vond ik een briefje van 50 voor een winkeldeur. Dat had dus iemand laten vallen, ik vond het helemaal niet erg.

Grapjes over vallen maken veel mensen.

Zoals: Als je van de trap afvalt ben je gauw beneden.

Of, als je iemand ziet die je lelijk vind: Hij is erop gevallen, en dan bedoelen ze het gezicht.

Maar, een ding is zeker; dat komt nooit meer goed.

Als je wel op je gezicht valt kan het nog goed komen.

En ik kan erover meepraten! Ik liep naar buiten en zette mijn rollator even aan de kant om te kijken of er post in de brievenbus lag. Maar… met dat ik wilde doen zag ik de rollater naar beneden  rollen. Geschrokken wilde ik dat ding opvangen en dat had ik beter niet kunnen doen. Want voor ik het besefte viel ik…en ja hoor plat op mijn gezicht. Vraag me niet hoe het kwam, maar ik denk dat het komt omdat het daar een beetje bergafwaarts ging. Gelukkig kreeg ik hulp en een partij tissues, die had ik ook hard nodig, want ik bloedde behoorlijk.

Goed, ik ben op de bank gaan zitten om even bij te komen en dat was ook nodig. Gelukkig had ik niks gebroken, wel een gehavend gezicht waar ik toch de dag erna mee over straat liep. En dan krijg je van die domme opmerkingen: “BEN JE GEVALLEN?” Die opmerkingen kreeg ik van oudere mannen, jongere deden dat niet, ze liepen me gewoon voorbij en dat verbaasde me omdat ik het eerder andersom  had verwacht.

Maar goed, ik heb het overleefd en inmiddels weer een “normaal gezicht.” Maar, ik ben nu wel een gevallen vrouw!

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

3 antwoorden op “VALLEN.”

 1. En ja….. wie ze neus schend, schend zijn aangezicht.
  Maar fijn dat het weer beter gaat.
  De verhalen gaan wel over vrouwen, maar mannen kunnen ook goed vallen hoor.

 2. Hoi Marian
  Dit is een tijdje geleden dat wij contact hebben gehad
  Zo te zien ben jij er niet knapper op geworden . Maar je hebt geluk gehad dit komt allemaal weer goed.
  Ik loop ook nu met een rollator door een val heb ik angst gekregen met lopen

  Ik volg nog steeds jou collums ik denk niet dat je deze collums hebt verzonnen
  Wat zou te zien ziet het er niet goed uit met je neus. Beterschap en ik volg je weer in je collums groetjes Ria Boots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *