UITSTAPJES.

Mijn oudste zoon Frank kwam met het voorstel. Omdat we ( behalve mijn middelste zoon Sam en zijn gezin) redelijk dichtbij elkaar in de buurt wonen en elkaar regelmatig bellen of mailen kom je niet zo heel vaak bij elkaar op bezoek. Dus kwam hij met het plan om een keer in de maand iets met ons allen te ondernemen.  Een vaste dag ( Welke zeg ik niet want dan loop ik het risico dat inbrekers denken, oké, goed dat ik dat weet!!) trekken we er als familie erop uit. Om de beurt moeten we iets leuks bedenken en dat is niet altijd even gemakkelijk, maar wel gezellig. Gisteren waren we ook weer bij elkaar en  moest ik aan vroegere uitstapjes denken.

Toen mijn kinderen nog heel klein waren ging ik altijd met ze naar de speeltuin, die lag vlakbij, dus dat ging prima. Ik zat op een bankje samen met andere moeders en samen hielden we tijdens het kletsen onze kinderen in de gaten. Maar na een poosje verhuisden we en moest ik iets anders verzinnen om ze te vermaken. Wandelen dus, veel wandelen want dat is  gezond, bovendien kost het geen drol. Maar mijn zoon Sam had het na een poosje wel gezien: ‘Ik blijf wel thuis,’ zei hij. Dus ging ik samen met Frank wandelen, hij hield daar erg van, nu nog! (Lees column Lopen)

Maar we wilden ook weleens iets anders doen. Dus, bedacht ik iets anders. Op de Brunssumer Heide ligt een beekje dat de rode beek werd genoemd, waarom weet ik niet meer, maar goed het is een  ondiep beekje en ervoor ligt zand. Dus je begrijpt dat ik niet de enige moeder was die daar naar toe ging als het mooi weer was. Met een volle tas met proviand trokken we erop uit. Het was een eind lopen, maar heerlijk vermaak voor kleine kinderen: water en zand! Ze zijn er uren zoet mee en het kost dus ook weer geen drol. Doodmoe liepen we aan het eind van de dag terug naar huis, in bad en naar bed.

Als ik met geld wilde smijten maakten we een écht uitstapje. Dan gingen we met de trein naar Valkenburg, We stapten in Heerlen in en in Valkenburg uit, soms een halte eerder, dat is het plaatsje Schin op Geul en vandaar liepen we dan langs een beekje dat de geul heet naar Valkenburg. Daar was genoeg te beleven, een kabelbaan, het sprookjesbos en nog veel meer leuke attracties.

Een ander uitje was bijvoorbeeld fietsen, of een bezoek aan een zwembad. Daar kunnen kinderen zich uren vermaken, maar als ze heel klein zijn en nog geen diploma hebben moet je goed opletten. Zodra ze dat hebben hoeft dat niet meer en hoef je niet meer mee.

Niet mee naar het zwembad en een paar jaar later ook niet meer mee met andere uitstapjes. Dan gaan ze met vrienden de attractieparken bezoeken. Dat zijn dan échte uitstapjes.

Nu gaat dat nog zo, kleine kinderen worden groot en volwassen en zoeken zelf hun uitstapjes!

Dat kan op verschillende manieren. Mannen en vrouwen trekken er gezamenlijk op uit om iets ‘leuks’ te gaan doen, bioscoop, theater, uit eten, noem maar op.

Mannen onder elkaar gaan bijvoorbeeld naar de dames van lichte zede, gewoon kijken wat het kost en zo.  Vrouwen zullen nooit dames van licht zede opzoeken, die gaan gewoon winkelen, terrasje pikken en naar de schoonheidssalon, dat zijn dan hun uitstapjes.

Getrouwde mannen maken weer andere uitstapjes, meestal als ze het niet meer zien zitten. Dan zeggen: ‘Ik stap eruit.’

Pas geleden maakte ik ook een uitstapje, helemaal alleen. Ik ben hier in Brunssum in de bus gestapt en in Heerlen uitgestapt.

 

Marian.

Please follow and like us:

4 antwoorden op “UITSTAPJES.”

 1. You are really a excellent webmaster. This web site loading pace is incredible.
  It kind of feels that you are doing any distinctive trick.

  Also, the contents are masterpiece. you’ve performed
  a wonderful job in this subject! Similar here:
  dobry sklep and also here: Tani sklep

 2. Hello! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Appreciate it!

  You can read similar art here: Dobry sklep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *