UITSLOVEN.

Apen zijn daar goed in, mannen ook. Vooral als ze indruk willen maken, niets is ze teveel om hun doel te bereiken. Sommige gaan extreem ver. In de sportwereld bijvoorbeeld. Ze willen de top bereiken omdat hen dat voldoening geeft. En als dat lukt zijn ze blij en trots.

Op je werk kan je dat ook doen om hogerop te komen. Je maakt overuren, geeft je baas goede en bruikbare adviezen en naait je collega’s zonder dat ze dat in de gaten hebben.

Als je iets van iemand gedaan wilt hebben doe je dat ook. Je tuin is een grote wildernis en om dat zelf te doen trekt je niet, je hebt er geen zin in. Dus kijk je om je heen, naar andere tuinen die er prachtig bijliggen. Dan kan je aanbellen en degene een complimentje maken, maar dat is niet genoeg. Je vraagt om advies. ‘Ik zit met een probleem,’ zeg je dan. ‘Misschien kunt u mij een tip geven.’ Dan kijk je heel vriendelijk en hoopt dat hij erin trapt en jouw tuin onder handen neemt.

Zo kan je dat op meer manieren doen. Als je iemand kent die goed kan schilderen en behangen kan je dat ook zo doen. Je geeft complimenten en slooft je vreselijk uit in de hoop dat ze erin stinken.

Uitsloven om indruk op een mooie dame te maken kan je ook doen. Je maakt haar complimenten, lacht vriendelijk en hoopt dat ze erin trapt. Want dan kan jij je in bed  uitsloven!

Vrouwen sloven zich ook vaak uit. Vooral als ze iets gedaan willen hebben. Meestal doen ze dat heel geraffineerd. Een feestje leent zich daar uitstekend voor. Ze schuiven een stoel dichterbij,  maken je complimenten en vertellen dan dat hun man zo onhandig is. Intussen zorgen ze ervoor dat hun borsten duidelijk te zien zijn. Meestal met succes!

Koken en het huishouden doen is over het algemeen vrouwen werk. Maar als er een feestje gegeven wordt zijn het toch de mannen die het echte werk doen. Ze staan de hele avond achter de barbecue of het fornuis  en zorgen ervoor dat iedereen genoeg te eten krijgt. Na afloop is het vaak de vrouw die de boel mag opruimen. Dan mag zij zich uitsloven omdat hij moe is en geen zin meer heeft om zich nog langer uit te sloven. Tenminste het gros van de mannen: die van mij ruimt zelf op! Echt waar!!!

Als je net een relatie hebt en je verliefd bent hoef je je niet uit te sloven. Dat gaat dan vanzelf,  dat komt omdat je vlinders in je buik hebt. Na verloop van jaren en jaren verdwijnen die vlinders. Dan sloof je niet meer uit, je blijft gewoon jezelf. Je kan ook, als je behoefte hebt aan nieuwe vlinders een nieuwe relatie aangaan. Maar na verloop van tijd verdwijnen die ook weer.

Of ik me wel eens uitsloof wil je natuurlijk weten. Nou, vrij regelmatig! Als ik iets van mijn lieve schat gedaan wil hebben bijvoorbeeld. Dan overlaad ik hem met complimenten, lekker eten en nog veel meer!! Soms hoeft dat niet, dan doet hij dat spontaan!

Maar…ik sloof me ook in de tuin uit. Zoals jullie nu wel weten heb ik iets met dieren. Sinds kort heb ik een bijenhotel en een mussenflat. Het bijenhotel was een cadeau van mijn zoon Frank en zijn vrouw Bertie.  Het hangt buiten in de tuin en wordt goed en regelmatig bezocht. Ze vliegen de hele dag af en aan. Best leuk, maar vooral belangrijk voor die beestjes.

De  mussenflat was een idee van mijn jongste zoon Bas. Het is een grote vogelkooi die dus ook in de tuin aan een muur hangt. Hij bestaat uit verschillende hokjes waar de mussen dus hun intrek kunnen nemen, vandaar de naam mussenflat! Nou, zou je zeggen dat is leuk, is het ook, maar ik heb nog geen mus naar binnen zien gaan, ze kijken er nog niet eens naar! Misschien ben ik te ongeduldig? Kan! Maar een ding is zeker: ik heb me behoorlijk uitgesloofd!

 

Marian.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “UITSLOVEN.”

  1. Nou mussen zie ik ook niet, soms denk ik wel een bestaan ze nog wel. Maar als ik in Almere kom zie ik er genoeg. En van de bijen krijg je misschien nog honing ook. En het uitsloven doen we allemaal wel eens. Meestal om indruk op iemand te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *