TELEVISIE

kijken doen we allemaal denk ik zo. Meestal begin je met het journaal, zodra dat afgelopen is zoek je iets uit waarvan je hoopt en denkt dat het ‘leuk’ is. En…dat doe je samen met je partner, als je er een hebt, zo niet  in je uppie.  Tja, dan begint het, waar wil jij naar kijken?

Programma’s genoeg, dat is het punt niet. Maar…het gros is in een woord vreselijk. Rijp om te deleten.

Ik heb er over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat er héél veel foute programma’s zijn.

Met stip op een:

HOTTER THAN MY DAUGHTER.

Dat vrouwen zich daarvoor lenen snap ik dus écht niet. Het begint al met het afzeiken van Gordon en haar eigen dochter bij haar thuis. Hoe fout ze er uitziet en dat de kleding nog fouter is. Moeders heeft een olifantenhuid want ze straalt, ze vindt die aandacht geweldig. Zelfs als een foto van haar op straat wordt opgehangen en iedere voorbijganger mag zeggen dat ze écht totaal niet  uitziet, blijft ze glimlachen. Waarom? Ik heb geen idee. Omdat ze haar gaan opfrissen? Waarschijnlijk zal dat het zijn, maar dat kan je zelf ook. Daar heb je geen tv voor nodig. Ook geen publiek. Maar ze doen het wel.

Wat in mijn ogen ook zo’n fout programma is, is: HELPMIJN MAN IS KLUSSER.

Mannen die er thuis een puinhoop van maken. Ooit ergens aan beginnen en het dan niet afmaken. Ten einde raad roept moeders de hulp in van John Williams en zijn team om hem aan te moedigen het af te maken omdat ze het zat is. Dan denk ik vaak, kan je dat niet zelf zeggen? Moet dat op tv? Die man heeft een schop onder zijn reet nodig. Maar nee, zodra hij John ziet begint hij in te zien dat het inderdaad zo niet verder kan. Ja, en dan kan hij ineens wel klussen. Waarom mensen dat doen is mij een raadsel. Dat kan  toch ook zonder de hulp van John! Ik zou het nooit zover laten komen, zeker niet als er ook nog eens gevaarlijke situaties zijn ontstaan. Ik bedoel; je hebt toch een mond. Nou, dan trek die open, dreig met scheiding, doe zelf iets, of schakel hulp in. Maar, nee, die vrouwen schakelen de tv in zodat iedereen kan zien wat een lamlul hij is. Nou, geweldig.

Goed; het volgende foute programma, ik heb het al en tijdje niet meer gezien, maar dat maakt niet uit: GEEN CENT TE MAKKEN.

Peter van der Vorst doet dat prima, dat moet ik zeggen. Maar dan denk ik weer hetzelfde. Waarom doen mensen dit? Je kan toch rekenen? Dat leer je al op de basisschool. Maar schijnbaar zijn ze dat vergeten. Ze gooien het met bakken de deur uit én als dan de deurwaarder bijna op de stoep staat krijgen ze hulp. Dan moeten ze gaan rekenen, anders  staan ze op straat. Kan je in een bushokje gaan wonen, of bij je schoonmoeder. Waarom maken mensen het zichzelf zo moeilijk? Waarom geven ze meer geld uit dan ze hebben? Om op tv een beetje zielig te doen? Je zou het bijna denken.

Wat ook zo’n programma is, is: MIJN LEVEN IN PUIN.

Daar krijg je mensen te zien die hun hele huis vol rotsooi hebben staan, ze verdedigen zich met het verhaal dat ze het moeilijk hebben. Een mislukte relatie of zoiets. Dat kan inderdaad heel vervelend zijn. Maar om nou van je huis een vuilnisbelt te maken? Daar los je niks mee op, sterker nog dan wordt het alleen maar erger. Dan is het én in je hoofd én in je huis een puinhoop. Daar wordt een paard nog depressief van.

Hele andere programma’s zijn er ook.

Een dating programma bijvoorbeeld met als titel: ADAM ZOEKT EVA.

Poedelnaakt op een mooi tropisch eiland krijgen mensen de kans een partner te vinden.

Waarom dat poedelnaakt moet zijn snap ik wel. Als je een vent in een disco leert kennen weet je nooit wat voor ‘vlees’ je in de kuip hebt. Als hij poedelnaakt voor je staat wel. Dat is dan weer een voordeel. Eentje met ‘bijna niks’ kan je weigeren onder het mom van Ik kijk toch liever even verder, of zoiets.

Goed, de laatste is deze: SEKSVERSLAAFD.

Mannen die daar openlijk voor uitkomen omdat ze inzien dat ze een seksafwijking hebben. Tja, als je je zo’n keer of tien per een dag afrukt, heb je wel een afwijking. Vrouwen hebben dat ook wel vaker. Die krijgen er niet genoeg van. Als ze voor díé mensen nou eens een dating regelen op een mooi tropisch eiland. Dat zou volgens mij wel de ideale oplossing zijn. Kunnen ze 24/ 7 neuken. Geweldig toch! Probleem opgelost, en…weer een nieuw programma erbij.

Ik kijk ook tv, ook naar foute programma’s. Goede tijden slechte tijden, het is maar dat je het weet.

Marian.

Please follow and like us:

3 antwoorden op “TELEVISIE”

  1. Je hebt helemaal gelijk, wat een walgelijke programma, s op tv.
    en ik kijk ook naar gtst dit vind ik geweldig. Kijk ook graag als het er is naar ik hou van holland en wie is de mol en dat soort programma, s.

  2. Beste alternatief lijkt nog via Netflix, HBO of iets dergelijks een serie zoeken die niet van Nederlandse bodem komt. Maken de Amerikanen lekker series, doen wij intussen iets waar we daadwerkelijk goed in zijn, tulpenbollen produceren ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *