Zaterdag 7 Februari.

Jeroen heeft me een geheim verteld. Niemand mag het weten, en zeker Wim niet. Bij hem in de winkel is een nieuw meisje komen werken en hij vindt haar leuk. Hoe ze heet weet ik niet, maar wel dat ze studeert en bij de Jumbo werkt om wat bij te verdienen. Hij is haar baas, niet echt, maar hij moet haar inwerken en alles leren. Daarom vindt hij het ook zo moeilijk om haar mee uit te vragen. Ik heb hem gezegd dat hij daar nog even mee moet wachten en kijken of zij hem ook leuk vindt en uitvissen of ze niet al een vriend heeft. Hij zei dat hij dat zou doen. “Maar ik wacht niet te lang, ik vind haar vreselijk leuk.”

Ik ben benieuwd hoe het afloopt.

Gisteravond moest ik werken omdat het erg druk zou worden. Prima, ik doe het graag. Ik begon om zeven uur en om half acht kwam er een vrij jonge vrouw naar binnen. Ze liep naar de wastafel en keek in de spiegel. Ze huilde dat zag ik, ze waste haar handen , veegde haar tranen af  liep naar me toe en vroeg of ze even naast me mocht blijven zitten. Ik zei dat het goed was en schoof een stoel naar voren. Ze ging zitten en pakte een papieren zakdoekje uit haar tas en snoot haar neus.  Even wist ik niet wat ik doen moest, maar omdat Jeroen me gezegd heeft dat ik contact met de mensen moet zoeken vroeg ik of ik iets voor haar kon doen.

Ze schudde haar hoofd: ‘Nee, ik wil alleen hier zitten, anders niks.’

Goed, ik zei dat het prima was en vroeg of ze zeker wist dat ik niks voor haar kon doen. Nou, toen begon ze opnieuw te huilen. Ik wist me geen raad en kon haar ook niet troosten. Maar dat hoefde niet want even later begon ze te vertellen.

‘Weet, u, u mag het best weten, mijn man heeft me zojuist verteld dat hij wil scheiden.’ Ze snoot opnieuw haar neus, zuchtte diep en ging verder. ‘Zitten we hier gezellig te eten zegt hij ineens dat hij een ander heeft en bij mij weg wilt. Ik schrok me kapot, écht waar. Ik vind het vreselijk, vooral omdat hij dat hier vertelde.  Ik heb ook gevraagd waarom en wie die ander is. Hij zei dat ik haar niet ken, het is iemand die hij op de sportschool heeft leren kennen. Hij wil met haar een nieuw leven beginnen.’

Ik dacht bij mezelf, dit is echt niet te filmen, veel gekker moet het niet meer worden, maar goed, ik zei dat ik het heel erg voor haar vond en ze rustig kon blijven zitten. Dat deed ze dus ook. De mensen die naar de wc gingen keken heel raar toen ze haar zagen zitten.

Na ongeveer een uur begon ik me af te vragen hoe lang ze nog van plan was te blijven zitten. Ik dacht zometeen komt die man hierheen en krijg ik problemen en daar zat ik niet op te wachten. Dus vroeg ik heel voorzichtig: ‘Ik vind het heel erg voor u, maar misschien kunt u beter terug gaan, uw man zal u vast missen.’

Nou, dat sloeg niet in. ‘Die mist mij niet, dat weet ik zeker. Ik ga echt niet terug, ik blijf gewoon hier zitten.’

Nou, ik ben best medelevend, maar dit ging me te ver. Ik zei dat ze dat best mocht, maar hoe ze zich dat voorstelde. ‘Straks moet ik naar huis en kunt u hier echt niet blijven. U moet een oplossing bedenken, misschien dat u gewoon naar huis kunt gaan en daar op hem wacht.’ Toen begon ze weer te huilen: ‘Ik ga niet alleen naar huis, trouwens dat kan niet, we zijn samen met de auto hierheen gereden en te voet ga ik niet.’

Net op dat moment ging de deur weer open en liep er een man naar binnen, hij was heel erg dik, dat viel me op. Hij keek naar haar en zei: ‘Anneke, is er iets, ben je ziek of zo dat je zo lang weg blijft, ik maakte me zorgen.’ Ze stond op en liep zonder nog iets te zeggen langs hem heen naar buiten. Ik keek naar die man en net toen ik iets wilde zeggen zei hij: ‘Ze heeft zeker vertelt dat ik wil scheiden?’ Ik knikte enkel maar. Hij lachte: ‘Dat dacht ik al, ze is er zeker van dat ik dat wil, maar dat is niet zo. Daarom is ze nu ook in behandeling, ik dacht dat een avondje uit haar wel goed zou doen, maar dat was dus geen succes. Neemt u mij niet kwalijk, sorry voor de overlast.’ Toen draaide hij zich om en ging weg. Ik heb wel tien minuten nodig gehad om  bij te komen en na te denken.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “Zaterdag 7 Februari.”

  1. Je zal maar zo’n vrouw hebben, ben je je niks bewust en zei verteld rond dat hij wil scheiden. zielig hoor ze gaat het zelf nog geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *