SPELLETJES

Ze zijn stokoud en worden nog steeds gespeeld, elke dag opnieuw en altijd anders.

De eerste spelletjes die ik speelde waren gewone kinderspelletjes,  die speelde je buiten of binnen. Buiten speelde je verstoppertje, tikkertje,  knikkeren, kralen of hinkelen. Het was leuk en spannend om te doen. In feite ging het erom dat je wilde winnen. Als het regende speelde je binnen. Mens erger je niet, dobbelen, kaarten of monopoly. Ik ben geen spelletjesmens, ook nooit geweest.

Mijn eerste man wel, hij vond het prachtig. Vooral kaartspelletjes, klaverjassen was zijn favoriete spel. Ik denk dat hij wel honderd keer heeft geprobeerd mij zover te krijgen het ook leuk te vinden, maar het hielp niet. Ik vond het drie keer niks. Mijn huidige partner begrijpt dat héél goed en deelt mijn mening. Dus spelen wij nooit spelletjes!

Tegenwoordig gaat het heel anders, niet alleen de jeugd maar ook volwassenen spelen spelletjes. Gamen heet dat, dat kan je alleen doen of met meer, het is maar wat je wilt.

In een casino kan je ook spelletjes spelen, tenminste als je veel geld hebt, want dat kost wel wat.

In het dagelijkse leven spelen mensen ook spelletjes. Keiharde spelletjes die mensen moeten spelen om iets te bereiken. In de zakenwereld bijvoorbeeld, komedie spelen om je doel te bereiken, want zo gaat dat. Vriendelijk zijn, ook al heb je de pest in en krijg je al braakneigingen als je al aan die belangrijke man of vrouw denkt. Het gaat om het winnen, en het aanzien, daar gaat het om. In de politiek, gebeurt het ook, een ander een loer draaien, of publiekelijk afzeiken om hogerop te komen. Voorbeelden te over.

Toneel spelen is voor veel mensen ook een spel, vrouwen zijn daar erg goed in. Vooral als ze iets willen hebben. Dan spelen ze de sterren van de hemel en janken op commando.

Chantage is ook een spel, geen leuk spel, maar het gebeurt wel. Soms zitten mensen zo klem dat ze geen uitweg meer weten omdat ze bang zijn dat “HET” uitlekt en van ellende zelfmoord plegen. Kijk maar om je heen, het gebeurt elke dag opnieuw.

Lugubere spelletjes worden ook gespeeld. Pas geleden zag ik op tv een programma waar mensen hun grenzen overschrijden om sexueel  opgewonden te raken. De bijna doodervaringen door zichzelf op te hangen, of extreem te laten pijnigen hebben ze nodig. Op de een of andere manier krijgen ze daar een kick van. Ik kan me daar niks bij voorstellen, maar het gebeurt wel.

Dan zijn er nog leuke seksspelletjes, die kan je met meerdere doen of alleen. Alleen is niet leuk, dus doe je die met een partner. Je gaat naar een sekswinkel en zoekt iets spannends uit om een leuke avond te hebben.  Je seksleven bloeit er helemaal van op, tenminste dat is de bedoeling.

Wraak kan ook een spel zijn. Zoals die vrouw die erachter kwam dat haar man regelmatig vreemd ging. Hij beloofde beterschap en wilde alles doen om het goed te maken, ook in bed. Na lang nadenken gaf ze toe. Ze beloofde hem iets speciaals, iets anders. Hij moest naakt op bed gaan liggen en zich helemaal overgeven aan haar wensen. Dat deed hij, zij bond hem met handen en voeten vast aan de uiteinden van het bed en beloofde hem dat het heel speciaal zou worden. Opgewonden lag hij vol spanning te wachten op wat er komen ging. Zij niet, toen hij stevig vast lag en geen kant meer op kon, lachte ze  naar hem, liep naar de deur en zei:’Ik ga op vakantie, over veertien dagen ben ik er weer, houdt je taai.’

Hoe het afgelopen is weet ik niet, maar niet goed denk ik.

Spelletjes spelen  moet leuk blijven. Laten we het daarop houden.

Marian.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *