Seks

Seks is zo oud als de mens en blijft altijd weer opnieuw boeiend en interessant. Dat komt omdat het een natuurlijke behoefte is, geen levensbehoefte, want leven zonder kan.

Vanaf het moment dat je hormonenhuishouding aangeeft dat je lichaam behoefte aan seks heeft, ga je ermee aan de slag. De een alleen, de ander met twee of meer.

Een vaste partner is het meest voor de hand liggende, maar die moet je wel eerst vinden.

Vrouwen hebben het vrij makkelijk, want zodra een vrouw een man hebben wil, gooit ze al haar charmes in de strijd. Haar borsten staan daarbij op de eerste plaats, dat is ook logisch, want die liggen op de voorgrond. Iedere vrouw heeft ze, de ene kleine, de andere grote. Maar daar gaat het niet om, het gaat erom hoe ze ze presenteert.

Mannen doen dat anders, meer op materialistisch gebied. Ze kopen dure merkkleding, opzichtige zonnebrillen en auto’s op afbetaling. Dat komt omdat ze lichamelijk weinig te showen hebben. Goed, een mooi uiterlijk is duidelijk zichtbaar, maar dát wat telt, ligt veilig opgeborgen op de achtergrond.

Als ze voor elkaar vallen, breekt een nieuw tijdperk aan. Vol geluk en overgave storten ze zich op elkaar. Ze krijgen er niet genoeg van, althans in het begin.

Maar, na verloop van tijd komt de klad erin, de sleur sluipt erin. Het wordt alsmaar minder opwindend. Veel laten het zo omdat ze het dodelijk vermoeiend vinden en leven verder als broertje en zusje.

Sommigen doen er alles aan om de boel levendig te houden, de mogelijkheden zijn legio.

Sexy lingerie, speeltjes en spelletjes willen over het algemeen nog weleens helpen, zeker als je je fantasie laat werken. Maar ook dat werkt niet altijd.

Vreemdgaan is ook een optie, niet goed voor je relatie, wel voor je ingedutte lustgevoelens. Sommigen bloeien er helemaal van op, zo zeer dat je het duidelijk ziet. Vooral bij mannen is dat duidelijk zichtbaar. Ze krijgen ineens interesse in de mode, vliegen naar de sportschool en gaan lijnen. Iedereen in hun omgeving vermoedt of weet iets, behalve de eigen partner. Die komt dat pas als laatste te weten. Als het te laat is: ‘Ze begrijpt me zo goed, of, ik kan zo goed met haar praten,’ zegt hij dan ter verdediging.

Vrouwen doen het ook, maar minder zichtbaar. Dat komt niet alleen omdat een vrouw altijd lijnt en geïnteresseerd in de mode is, nee, een vrouw is voorzichtiger; geraffineerder heet dat in de volksmond.

Wat vrouwen fout doen, is, dat ze erover praten, bij voorkeur met een goede vriendin. Want een goede vriendin is betrouwbaar en zwijgt als het graf; denkt ze. Maar… in de praktijk is niks minder waar, die vinden die verhalen bloedinteressant en daarom vertellen zij die weer aan hun goede vriendinnen. En vanaf dat moment gaat het mis. Binnen de korts mogelijke tijd weet haar man het; als eerste, dat dan wel weer. En dat komt omdat die vriendinnen zich vaak geroepen voelen ‘hem te troosten,’én denken te weten hoe hij in bed is. Op de een of andere manier hebben ze behoefte de boel te controleren.

Die vorm van vreemdgaan is illegaal, legaal kan ook. Je gaat oftewel samen, of alleen. Een open relatie heet dat; je deelt alles, de hypotheek, de zorg voor de kids en je sekservaringen met die ander. Levert in ieder geval gespreksstof op. Je hebt vergelijkingsmateriaal en, als je iets nieuws hebt bijgeleerd kan je dat weer samen in de praktijk brengen, dat is dan wel weer handig, ook spannend. Maar… gevaarlijk, zeker als de een wel iemand vindt en de ander niet. Dat is het risico dat daar aan vastzit, het nadeel van ‘samen’ vreemdgaan.

Tot slot nog een tip voor degene die willen vreemdgaan, maar geen idee hebben waar ze een geschikte kandidaat kunnen vinden. www.secondlove.nl online én offline, alle twee kan ook.

Marian.

Please follow and like us:

6 antwoorden op “Seks”

  1. Hello there! Do you know if they make any plugins
    to help with SEO? I’m trying to get my blog
    to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Thank you! You can read similar text here: Sklep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *