ONDERZOEK.

Veel mensen hebben het gehad, dus die weten er alles van. Maar, voor degenen die het niet hebben gehad wil ik het uitleggen. Maar… ik waarschuw alvast: een ‘fris’ verhaal is het zeker niet.

Ik kreeg een brief met de mededeling dat ik mee kon doen aan een bevolkingsonderzoek. Het was nog vroeg toen de postbode die brief bracht. Dus het eerste dat ik deed nadat ik hem had geopend was een sigaret opsteken en rustig gaan zitten lezen. Nou, ik werd er niet vrolijk van,  maar nadat ik de brief nogeens goed had gelezen viel het kwartje, weliswaar heel langzaam, maar het viel.

De bedoeling was dat ik poep uit mijn wc moest vissen en die in een buisje  stoppen, inpakken en vervolgens in de brievenbus gooien, want het moest met de post verzonden worden.

Goed,  in eerste instantie leek het ingewikkeld, maar achteraf viel het reuze mee. Maar…dat is met alles, als je iets de eerste keer moet doen.

Het ging als volgt te werk. Voor mijn neus lag een buisje en in dat buisje zat een staafje met een groene dop en daarmee moest ik vier keer op verschillend plaatsen in mijn poep prikken. Maar heel even, anders kwam er teveel poep aan zitten en werd het een grote strontbende!!

Voordat ik dat ging doen moest ik papier in de wc pot leggen om te voorkomen dat er water of  urine bij kwam, dat mocht niet. Het ging om de stront, alleen de stront.

Nou heb ik gelukkig een wc pot waar alles ‘goed’ blijft liggen. Er zijn mensen die een pot hebben waar het meteen naar beneden glijdt. Hoe die dat moesten doen was mij een groot raadsel. Je mocht het ook niet op zaterdag of zondag doen omdat het hele geval dan te lang in de brievenbus blijft liggen.

Het moest zo vers en fris mogelijk verzonden worden. Dat hield in dat je nadat je klaar was het buisje in het plastic zakje moest doen, goed afsluiten en in de ijskast moest bewaren tot je het naar de brievenbus bracht.

Nu ben ik gelukkig een ochtendpoep mens. Dat is een geluk, mensen die ’s avonds poepen hadden dus een probleem .Want dan lag dat te lang in de ijskast en dat was niet goed.

Het is sowieso geen fris idee om dat in de ijskast te leggen naast de komkommer en de ijsbergsla. Maar het moest fris en zo vers mogelijk verzonden worden.

Goed, ik heb me keurig aan de regels gehouden en het hele zaakje op de post gedaan. Nu moet ik wachten op de uitslag en die krijg ik over ongeveer twee weken. Als het goed is ben ik er voor altijd vanaf, want als je ouder bent dan 75 jaar hoef je niet meer mee te doen. Waarschijnlijk gaan ze er van uit dat het dan geen nut meer heeft om je te behandelen  omdat je te oud bent, of dat het  te duur is om een oud mens te helpen.

Maar, ik heb nogeens nagedacht, niet over dat onderzoek, maar over de postbode en het risico dat hij loopt als iemand de envelop niet goed heeft afgesloten.  Dan heeft zo’n man letterlijk een strontbaan!

Inmiddels heb ik de uislag binnen en…ik ben kerngezond, tenminste wat mijn poep aangaat!

Dus…reden voor een feestje!?

Please follow and like us:

2 antwoorden op “ONDERZOEK.”

  1. Wow, wonderful blog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made running a blog glance easy. The whole glance of your web site is magnificent, as neatly
    as the content! You can see similar here ecommerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *