INSPIRATIE.

Ligt op straat zeiden ze vroeger vaak. Nou, ik weet het zonet nog niet. Vroeger lag van alles op straat, afval, hondenpoep en troep.  Op de dag van vandaag ligt er niets meer op straat, tenminste bijna niets mee, om de simpele reden dat het niet meer mag, het is milieuonvriendelijk. Dus…als je inspiratie zoekt vindt je die daar ook niet. Dan moet je zelf iets bedenken.

Maar goed, het ligt er natuurlijk aan waar je die voor nodig hebt.

Schrijvers hebben altijd inspiratie nodig. Ze gaan op zoek naar een passend onderwerp en zodra ze dat gevonden hebben, gaan ze aan de slag. Ik heb ooit eens gehoord dat sommige naar het buitenland vertrekken om daar in alle rust inspiratie op te doen. Nou, ik denk, dat als je het zover moet zoeken je het daar niet vindt. Het is een kwestie van goed nadenken en dat kan je overal, ook aan de keukentafel.

Mensen die tv programma’s maken hebben geen inspiratie, tenminste dat is mijn menig. Eens in de zoveel tijd wordt alles herhaald. Ze gooien het in een ander jasje en hup, de kijker krijgt iets ‘nieuws’ te zien.

Zo gaat dat ook in de modewereld. Hoe vaak ik gestreepte shirts en truien opnieuw mode heb zien worden, weet ik niet, maar wel heel vaak. Net zoals jurken en bloezen, Ze veranderen een beetje en hup weer iets nieuws, dat is niet zo moeilijk.

Inbreken is iets waar je wel inspiratie voor nodig hebt. Het kost heel veel tijd en energie om het goed te doen, want als je het verkeerd doet zit je binnen no time in de bak. Daar krijg je tijd om inspiratie  op te doen voor de volgende inbraak, dat is wel een voordeel.

Koken is iets waar je met weinig middelen en veel inspiratie veel mee kunt doen. Veel mensen zijn daar goed in, voornamelijk mannen. Ze kijken wat ze in huis hebben en toveren binnen no time een heerlijk gerecht in elkaar. Sommige mensen hebben dat totaal niet, ze komen niet verder dan sperziebonen uit blik en braadworst.

Dat geld ook voor heel veel andere dingen. Bloemschikken, tuinieren, breien, knutselen. De een is daar goed in, de ander niet. Sommigen doen zich de moeite om inspiratie op te doen door goed om zich heen te kijken, anderen niet.

In een relatie heb je ook inspiratie nodig. Je moet constant zorgen dat die goed blijft. Sommige mensen zijn zo saai dat de partner veel inspiratie nodig heeft om het bed te delen. Die inspiratie doen ze weer ergens op en gaan daarmee thuis aan de slag.

Inspiratie opdoen om vreemd te gaan is heel simpel. Je zet een pornofilm op en duikt daarna de kroeg in. Bijvoorbeeld.  Je kan ook in de zomer op een terras gaan zitten en kijken naar alle moois wat langskomt en er lustig op los fantaseren. Soms heb je geen inspiratie nodig, dan is de nood zo hoog dat het vanzelf gaat.

Waar je geen inspiratie voor nodig hebt is geld uitgeven. Dat gaat ook vanzelf. Sommige mensen zijn daar héél goed in. Net zoals poepen, dat gaat als het goed is ook vanzelf.

 

Zoals je wel weet schrijf ik elke week een stukje, de ene keer een column, de andere keer het vervolg van het dagboek van een toiletjuffrouw. Nu vraag je je natuurlijk af waar ik de inspiratie vandaan haal. Nou, dat is niet zo moeilijk; Ik leef in een mannenwereld en doe daar de nodige inspiratie op! Mannen inspireren tot schrijven denk je nu?! Ja, ook dat!

 

 

MARIAN.

Please follow and like us:

2 antwoorden op “INSPIRATIE.”

  1. Ik heb inspiratie nodig om te kunnen puzzelen, te lopen, te vergaderen, te lezen, te computeren en ga zo maar door. Maar wat jij kan met al die stukjes schrijven vind ik erg knap en leuk. Fijne Pinksteren

  2. Wow, fantastic blog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made running a blog glance easy. The entire look of
    your web site is great, let alone the content material! You can see similar here dobry sklep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *