GELOVEN

moet je in de kerk, nu moet je het zeker weten is een oud gezegde, wat inhield dat je op dat moment een beslissing moest nemen.

Nou, als ik eerlijk ben weet ik niet of je in de kerk moet geloven, Je kunt wel in God geloven, maar in de katholieke kerk geloven lijkt me niet verstandig. Je kunt ze beter ervan overtuigen dat de verhalen die ze vertelden waar kunnen zijn. Dat slechte mensen naar de hel gaan na hun dood, tenzij ze om vergeving vragen. Misschien dat er dan voor sommige priesters nog hoop is. Maar goed, ieder mens gelooft wel ergens in.

Kleine kinderen helemaal. Vroeger vertelden we ze verhaaltjes over kabouters en elfjes. Dat kabouters in paddenstoelen woonden en elfjes konden vliegen  omdat ze vleugels hadden.

Ik was zes jaar toen ik na het overlijden van mijn ouders bij mijn pleegouders ging wonen. Van hen leerde ik dat Sinterklaas bestond en cadeautjes bracht. Voor die tijd had ik nog nooit van de Goedheiligman gehoord. Ik denk, achteraf gezien, dat mijn moeder te ziek was of dat ik het vergeten ben. Maar goed, ik geloofde heilig in Sinterklaas, zette mijn schoen en was dolgelukkig als er de volgende ochtend iets in zat. Maar lang duurde het niet, want al gauw kwam ik er achter dat hij niet bestond. Groot was de teleurstelling. Het idee dat je in iemand gelooft die niet bestaat is vaak een teleurstelling.

Veel mensen doen zich anders voor dan dat ze zijn. Ze spelen mooi weer om hun zin te krijgen. Vaak gaat het om geld. Je ziet en hoort vaak hoe mensen bedonderd worden. Ze geloven alles en komen er te laat achter dat ze dat beter niet hadden kunnen doen.

Veel vrouwen zijn daar gevoelig voor.  Vroeger was dat al zo. Je leerde een jongen kennen die je gouden bergen beloofde  als je alles deed wat hij lekker vond. Dus deden ze dat totdat die jongen op ze uitgekeken was en naar een ander ging.

Als je aan een nieuwe relatie begint geloof je ook alles omdat je verliefd bent. Je gaat ervan uit dat hij of zij je niet bedriegt. Maar dat is niet altijd zo. Mannen zeggen dat ze een vergadering hebben en zijn vrouw gelooft dat. Dus blijft ze thuis en wacht. Als hij dan rond twaalf uur thuiskomt en naar parfum ruikt gelooft ze dat niet meer.

Als een vrouw zegt dat ze met een paar vriendinnen gaat shoppen gelooft die man dat ook, zelfs als ze niet veel te besteden heeft. Maar als ze dan thuiskomt met tassen vol met dure merkkleding weer niet.

Als ze zegt dat hij de mooiste man van de wereld is ook niet, maar als ze zegt dat hij de grootste en mooiste piemel van de hele wereld heeft vaak wel!

Zo zijn er meer dingen die je kunt geloven, of niet.

Als je geen zin hebt om te koken kan je zeggen dat de supermarkt in staking ging.

Als je de vuile onderbroeken van je man niet wilt wassen kan je zeggen dat de buurvrouw dat wel voor hem wilt doen, maar tegen betaling.

Als je geen zin in seks hebt kan je met allerlei smoesjes aan komen, blijft de vraag of ze je geloven. Je kan ook zeggen dat je net een beurt van een ander hebt gehad. Dat geloven ze eerder wel dan niet.

Met poepen is dat anders. Als je partner net heeft gescheten hoef je dat niet te geloven, dat ruik je!

Als een man een nieuwe partner zoekt en denkt er een gevonden te hebben, kan hij vragen of ze nog maagd is. Hij kan het ook zelf onderzoeken om er zeker van te zijn, dan weet hij ook zeker of hij haar kan geloven!

Of ik veel geloof wil je vast weten. Nou, niet alles, maar dat mijn man het geld niet op de rug heeft groeien weer wel!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “GELOVEN”

 1. Mooi verhaal
  Mijn man kan ik niet voor liegen
  Bijv. Dat de de broek trui en dat soort dingen goedkoop en afgeprijsd zijn
  Of als ik thuis kom en mijn man al thuis is gauw alles verstop

  Ik denk dat meer vrauwen dat doen
  Of moet ik me hier voor schamen?Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *