FEEST.

Zodra je het woord hoort denk je aan iets gezelligs, een verjaardag of een speciaal feestje. Het kan zijn dat je het niet gezellig vind. Je hebt er geen zin in, maar je gaat toch omdat je er niet onderuit kan. Dan kunnen er twee dingen gebeuren, het valt achteraf wel mee, of niet.

Kleine kinderen zijn dol op feestjes en dat is ook logisch. Ze hoeven niks te regelen, zelf niet als ze zelf jarig zijn. Het enige dat ze moeten doen is vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Voor de rest zorgt moeder.

Als ze ouder worden gaat dat anders, dan zegt moeder: ‘Jij wilt een feestje geven, dus regel het maar. Inkopen, hapjes klaarmaken en zorgen dat er genoeg drank in huis is. Als het feest is afgelopen moet je ook alles zelf weer opruimen, denk daar ook aan.’
Dan is het feest ineens niet meer zo heel erg leuk.

Zo zijn er meer dingen die voor kinderen een feest is en voor volwassenen niet.
Langer opblijven bijvoorbeeld is voor kinderen een feest. Volwassenen zijn blij als ze eens een keer op tijd naar bed kunnen gaan.

Mijn kinderen waren vroeger blij als ze op vrijdagavond langer mochten opblijven. Ik trakteerde ze op een glaasje cola en een zakje chips. Dat was feest. Wat ze ook leuk vonden was, als ik een verhaaltje voorlas voor het slapen gaan. Daar genoten ze van, halverwege vielen ze vaak al in slaap, maar dat maakte niet uit, voor hen was het feest.

Als ze jarig waren was het ook feest. Ze mochten op school uitdelen, de zondagse kleren aan en vriendjes uitnodigen. Zo simpel kon je vroeger een klein kind blij maken.

Als je ouder word en jarig bent is dat ook feest, maar anders. Je nodigt vrienden uit en regelt de boel in de hoop dat het feestje gezellig is en niemand het verpest. Want dat kan ook.

Als er iemand bij is die teveel drinkt en lastig wordt is bijvoorbeeld. Of mensen die ruzie maken.

Zo zijn er ook andere feesten. Koningsdag, bevrijdingdag of andere nationale feestdagen. Je hebt een dagje extra vrij en geniet daarvan.

Toen ik nog jong was en thuis woonde mocht ik ook weleens naar een feestje. Ik verheugde me er vreselijk op, maar… ik moest er wel voor zorgen dat ik op tijd thuis was, zo niet, wachtte me daar een feestje. Een feestje dat niet insloeg.

De eerste keer dat ik ongesteld werd ik gefeliciteerd. Ik vond dat stom, maar toch is dat een felicitatie waard. Het is een teken dat je gezond bent en later kinderen kan krijgen.

Als je die krijgt en ze komen gezond ter wereld is dat feest, groot feest.
Zo zijn er meer dingen in het leven die feestelijk zijn.

Een lieve en betrouwbare partner is voor veel mensen vanzelfsprekend. Voor anderen een feest. Als hij/zij je verlaat voor een ander is dat geen feest. Maar…als je hem of haar kwijt wilt weer wel.

Gezond zijn is in feite hetzelfde. Daar denk je pas aan als je ziek bent.

De hoofdprijs in de loterij winnen ook. Je bent uit de geldzorgen en kan elke dag een feestje geven. Maar… als de fiscus je een vette aanslag stuurt weer niet.

Een goed seksleven moet dat ook zijn. Elke keer een ander standje bedenken en de ander lekker verwennen kan één groot feest zijn!

Zo zijn er meer dingen die een feestje waard zijn. Ja, ik weet dat ik dat al vaak vermeld heb, maar toch blijf ik erbij dat je, als je nodig moet en op tijd de pot haalt dit een groot feest is.

Marian

Please follow and like us:

Eén antwoord op “FEEST.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *