Vrijdag 8 Mei.

Dinsdag  was Jeroen hier, we zaten net aan tafel en ik was blij hem te zien. Wim ook, we hadden afgesproken hem niets te vertellen over wat er gebeurd is. Dus kletsten we over van alles en nog wat. Nou, op een gegeven moment zei Jeroen: ‘Oh, ja mam, voor ik het vergeet, van de week hoorde ik van iemand dat ze vrijwilligers zoeken voor bejaarden en toen moest ik ineens aan jou denken.’ Hij lachte heel hard: ‘Lijkt me echt iets voor jou, zo’n oude opa gezelschap houden en van luier verwisselen!’ Hij had pret voor tien, ik schudde mijn hoofd en lachte met hem mee. Wim niet, hij keek Jeroen aan en zei: ‘Dat lijkt mij wel wat, ben ik er even uit en ik doe iets goeds.’ Ik schrok, zeker omdat ik aan zijn gezicht zag dat hij het serieus meende. Jeroen viel bijna van verbazing van zijn stoel. ‘Jij,’ zei hij, ‘dat meen je niet, daar vind ik jou helemaal geen type voor.’ Ik wilde van alles zeggen, maar hield mijn mond omdat ik bang was dat Jeroen zou merken wat er speelde.

‘Thuis zitten is ook niet alles en een of twee keer in de week een oude opa of oma bezoeken moet kunnen. Geef me maar een adres of telefoonnummer dan bel ik wel.’ Jeroen knikte: ‘Ik weet het niet uit mijn hoofd, maar ik zal het straks bij jullie op de mail zetten, goed?’

Wim knikte en ik zweeg, maar was vreselijk kwaad op Wim.

Toen Jeroen weg was heb ik Wim meteen gezegd wat ik daarvan dacht. ‘Ik hoop dat je niet vergeet dat we schulden hebben die afbetaald moeten worden. Bejaarden bezoeken en helpen is geweldig, maar daar verdien je geen cent mee. We zitten tot onze nek in de schulden, ik dacht dat jij werk zou gaan zoeken,’schreeuwde ik kwaad.

‘Ik  heb me eergisteren in laten schrijven bij een uitzendbureau en zal er alles aan doen om werk te vinden, maar dat heeft hier niks mee te maken. Ik wil goed werk doen, mijn leven verbeteren en daarom ga ik dat erbij doen.’ Ik zag aan zijn gezicht dat hij het meende, maar de angst en twijfel sloeg meteen weer toe. Hij zag het en pakte me vast: ‘Je hoeft je geen zorgen te maken, ik heb je beloofd dat ik niet meer ga gokken, dus doe ik dat niet meer. Dit wil ik gewoon doen omdat ik afleiding nodig heb.’ Ik knikte maar wat en nam me voor om hem goed in de gaten te houden, zeker wat geld betreft.

Op mijn werk heb ik iets meegemaakt dat ik niet voor mogelijk hield. Afgelopen zondag kwamen een man en vrouw samen naar binnen. Ze begroeten me en liepen door naar achter. Zij maakte haar handtas open en haalde daar een flesje water uit en gaf het aan hem. Nadat hij een slokje had genomen zei hij: ‘Geef me nu maar dat bier.’Ik dacht dit bestaat niet, die zitten hier in een duur restaurant te eten en komen op de wc iets drinken, veel gekker moet het niet meer worden. De vrouw pakte een  blikje bier uit haar tas en gaf hem dat. Ze lachte en keek naar me. ‘Dit doen we altijd als we uit gaan eten, het spaart geld uit. Het eten is al duur, dus nemen we altijd drinken van thuis mee.’ Ze maakte haar tas weer open en haalde er een klein flesje wijn uit. Ik dacht dit gaat helemaal mis. ‘Mevrouw,’ begon ik, ‘dit is hier niet toegestaan.’ Ze nam een slokje van de wijn en zei: ‘Och, er mag zoveel niet, maar u mag wel een slokje hebben.’ Ze hield het flesje omhoog en liep naar me toe. Ik schudde mijn hoofd: ‘Het mag echt niet.’ Ze keek naar het flesje, haalde haar schouders op en keek weer naar haar man. Hij nam zo te zien net zijn laatste  slok, liet een flinke boer en kneep het blikje fijn. ‘Zo,’ zei hij, ‘dat smaakte prima. Kom drink je wijn straks maar op, we moeten nu terug.’ Ze knikte, draaide de dop weer op het flesje, stopte het flesje en het lege blikje terug in haar tas en liep samen met hem weer naar buiten. Echt waar, ik snap nog steeds niet dat er mensen zijn die dat doen. Uit gaan eten en je eigen drankje meenemen en dat dan op de wc opdrinken.

Niet te filmen…

Please follow and like us:

4 antwoorden op “Vrijdag 8 Mei.”

 1. Doen wij altijd, eerst heel duur eten en daarna op de wc lekker wat drinken hahahaha….moet niet gekker worden.
  Maar wat Wim betreft ik vind het wel ineens een man van de andere kant leren kennen, wel goed hoor. Als de schuld maar wordt betaald.

 2. I see You’re in point of fact a good webmaster. This web
  site loading velocity is incredible. It
  sort of feels that you’re doing any distinctive trick.
  In addition, the contents are masterpiece. you’ve performed a magnificent
  activity on this topic! Similar here: bezpieczne zakupy and also
  here: Sklep internetowy

 3. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Appreciate it! I saw similar blog here: Scrapebox AA List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *