Maandag 6 Juli.

Wim zit nog steeds thuis, hij klaagt echt de hele dag over rugpijn, maar intussen ligt hij de hele dag op de bank. Gistermiddag was ik het echt zat en was blij dat ik werken kon.
Even weg en geen gezeur aan mijn hoofd. Ik ruim nog liever stront dan dat ik thuis zit.
Woensdag ben ik nog bij Ruud geweest. De dag ervoor was ik wezen poetsen en net toen ik bijna klaar was kwam hij naar binnen. Ik was hartstikke blij.

‘Ik hoopte al dat je nog hier was,’ zei hij terwijl hij rond keek en snoof. ‘Het ruikt hier heerlijk fris.’ Ik lachte maar wat en dacht aan zijn tuin, die ziet er dus echt niet uit. Maar ik wilde er ook niet meteen over beginnen. Dus stelde ik voor om even samen koffie te drinken. Dat vond hij een goed plan. Terwijl de koffie doorliep zette ik de tuindeur open en wees naar de terrasstoelen. ‘Ik stel voor dat we hier even gaan zitten, het is te mooi om binnen te zitten.’ Ik dacht misschien begint hij er zelf over en…inderdaad, toen ik met de koffie naar buiten kwam begon hij. ‘Die tuin moet nodig gedaan worden, maar op de een of andere manier kom ik er niet toe, het is ook niet iets wat ik graag doe.’ Hij keek me aan en grinnikte.
Ik lachte en zei dat ik dat al begrepen had. Even zei hij niks, maar ik zag hem denken. ‘Als je het goed vindt wil ik dat wel voor je doen. Ik vind dat leuk,’ loog ik opgewekt.
‘Dat kan ik niet aannemen, dat is veel te zwaar voor je, dat is mannenwerk,’ hij lachte heel lief en schudde zijn hoofd.
Waar ik de moed vandaan haalde weet ik nog niet, maar ik zei: ‘We kunnen het ook samen doen, tenminste als je dat wat lijkt?’ Ik dacht zometeen gooit hij me de straat op, maar dat deed hij niet. Ik zag dat hij nadacht. Hij draaide zich naar me toe en zei: ‘Dat vind ik een prima voorstel, als jij dan de bloemen en planten verzorgt, doe ik het grasveld.’
‘Prima,’ zei ik, ‘zeg maar wanneer je kunt, dan pas ik me wel aan.’
‘Morgen heb ik vrij, dus als je wilt en tijd hebt?’
Ik schrok even en dacht na, maar niet lang. ‘Goed,’ zei ik, ‘dan gaan we morgen beginnen.’
Nou, ik had echt geen idee wat en hoe ik het moest doen, maar het is me gelukt!!
We hebben echt hard gewerkt en ik heb me behoorlijk uitgesloofd om het hem naar zijn zin te maken. Ik ben zelfs samen met hem naar een tuincentrum gereden om wat planten te kopen. Hij liet alles aan mij over. ‘Ik laat jou je gang gaan want ik weet dat je heel handig bent,’ zei hij toen we langs de bloemen en planten liepen. Ik dacht, nou dat moeten we nog maar afwachten, zo handig ben ik nu ook weer niet! Maar, het was best gezellig en leuk om te zien hoe hij me mijn gang liet gaan. Telkens als ik een plant wilde oppakken nam hij hem van me over om in de kar te zetten. ‘Ik wil niet dat je zwaar moet tillen,’ zei hij heel lief.
Toen we bij hem thuis waren zijn we meteen begonnen. Ik met de planten en hij met het gras.
Op de een of andere manier was het ook wel weer leuk om te doen, ook om met hem samen te werken. Hij had een oude spijkerbroek aangetrokken en een T-shirt en dat stond hem goed. Wat echt leuk was, was dat zijn onderbroek boven die spijkerbroek uitwipte en als hij zich bukte kon ik zijn bilspleet zien! Ik kreeg er kriebels van in mijn buik! ik heb heel gewoon gedaan, maar… me wel behoorlijk uitgesloofd en na afloop ook nog alles opgeruimd en schoon gemaakt!!
Toen ik naar huis ging liep hij mee naar de auto en bedankte me. Hij zei dat hij blij met me was en als er iets was ik altijd op hem kon rekenen.
Nou, ik weet wel wat, maar dat kan ik écht niet voorstellen. Hoewel ik het wel hééél erg graag zou willen! Hem inruilen voor Wim bijvoorbeeld!!

Please follow and like us:

3 antwoorden op “Maandag 6 Juli.”

  1. We zijn weer terug van vakantie en gelijk jou verhaal gelezen. Het was weer prachtig en laat Margriet nog maar verder dromen. Wie weet wat er nog gaat gebeuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *