VERJAARDAGEN.

Een keer per jaar is iedereen jarig. Als  je jong bent verheug je je daar heel erg op. Je mag  op school uitdelen, krijgt cadeautjes en thuis wordt het gevierd. De hele familie komt en dan mag je de kaarsjes op de taart  uitblazen. Hiep, Hiep, Hoera, alweer een jaar erbij!

Naarmate de jaren verstrijken veranderd dat, goed het aantal kaarsjes op de taart wordt vervangen door getallen, want  anders heb je na verloop van jaren een taart van een meter of twee.

Als je vijftig wordt  hoor je bij de oude lullen én omdat te bewijzen krijg je Abraham of Sara.  Die zit dan pontificaal op een stoel voor je deur zodat iedereen die langs komt lopen kan zien dat je écht een oude lul bent.

Feliciteren doet iedereen je, als je op facebook zit ook. Hoe meer vrienden je hebt hoe meer felicitaties je krijgt. Is best leuk! Sommige mensen bedanken iedereen persoonlijk, anderen bedanken  de dag erna in het algemeen. Dat is makkelijker.

Pas geleden was ik ook op een verjaardag, een gewone verjaardag. Leuk, gezellig, koffie, taart erbij, en kletsen met elkaar. Dan komen allerlei onderwerpen aan bod.

Het weer is meestal het eerste onderwerp wat besproken wordt. Als het regent  balen we als een stier, als het warm is klaagt ook iedereen, want dan is het weer te warm en als het koud is ook, want dan kunnen we niet buiten barbecueën.

Bevallingen, dat is een onderwerp wat vrouwen interessant vinden, daar raken ze niet over uitgepraat. Hoe lang en hoe erg de weeën waren. Hoeveel pijn het deed. Hoe ver ze zijn ingescheurd en hoeveel hechtingen ze hadden. Hoe bloederig het was. Hoeveel gram het kindje woog en hoe mooi de baby was. Want dat zijn ze natuurlijk, en terecht. Het is ook iets om trots op te zijn.

Waar mensen ook veel over praten is over hun werk. De een heeft een baas die helemaal geweldig is, de ander heeft een eersteklas eikel, maar ze hebben werk en daar zijn de meeste mensen blij mee. Vooral als het tegen het eind van de maand loopt en je banksaldo wordt aangevuld.

Sport is ook zoiets, vooral voetballen, daar kunnen mannen uren lang over lullen, met name als het om belangrijke wedstrijden gaat. Als hun favoriete speler goed gespeeld heeft prijzen ze hem de hemel in, maar oh jee als hij dat niet gedaan heeft, dan is hij een eerste klas lul.

Vrouwen luisteren dan verveeld en wisselen van plaats om over hun eigen favoriete onderwerp te praten. Winkelen bijvoorbeeld. Waar je goedkoop schoenen en kleding kan kopen en hoe vaak ze  hun kledingkast op ruimen. Weggooien doen veel vrouwen graag, want dan is de kast leeg en moeten ze weer kleding kopen!

Eten is een onderwerp waar mannen én vrouwen samen over kunnen praten. Wat ze wel én wat ze niet lekker vinden. Hoe je iets moet klaarmaken om het nóg lekkerder te krijgen. Waar je het beste en goedkoopst je inkopen kan doen en dan komen alle supermarkten aan bod. De Jumbo doet het goed, die is goed en goedkoop. De Lidl ook.

Lijnen is ook een onderwerp waar ze over praten, vooral als ze veel zijn afgevallen. Alle diëten komen dan aan bod, nou ja, bijna, maar vooral die volgens hen goed én duidelijk zichtbaar zijn.

En dan zijn er nog hele andere onderwerpen die op zo’n avond besproken worden. Seks bijvoorbeeld, niet dat ze vertellen hoe vaak of hoe weinig ze het zelf  doen. Nee, over anderen, wat ze zoal gehoord hebben. Dat ze van veel mensen weten dat ze vreemd gaan en  dat niet aan hun partner willen vertellen, omdat ze dat rot vinden, zeker voor de kinderen, dus ‘zwijgen ze.’

Waar vrouwen nooit over praten is de lengte van de penis van hun man, wel over die van andere mannen, die hebben ze gezien in de sauna of op tv. De een heeft er een gezien met een joekel, de ander met een heel kleintje, of een die de ziekte van hul heeft. (Even ter verduidelijking voor mensen die niet weten wat dat is, dan is  je  zak langer dan je lul!)  leuk en grappig. ‘Waar jij op let,’ zeggen de mannen dan. ‘Ja, logisch,’ zeggen de vrouwen dan weer, ‘jullie  mannen kijken toch  ook naar de vrouwen.’

Dat soort gesprekken komen meestal op tafel als het laat wordt en de drank begint te werken. Dus, als je slim bent, ga je zodra dat soort onderwerpen  ter sprake komen, naar huis. Kunnen  ze over jou lullen. Dat is altijd nog beter dan dat ze over je lul fietsen!

 

Marian.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “VERJAARDAGEN.”

  1. Wat zijn er toch veel onderwerpen waar je over kunt praten hahaha maar na het lezen van jou verhaal heb ik er weer iets bijgeleerd (ziekte van hul) nooit geweten, zo zie je maar nooit te oud om te leren.
    Maar verjaardagen vind ik altijd een hel, zelf heb je er niet veel aan want je bent altijd aan het zorgen voor de visite. Als ik er vanaf kan komen zal ik het niet laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *