TALENT.

Sommige mensen hebben het van natuur, ze kunnen iets dat bijzonder is. Zomaar, op tv zie je dat vaak. Als je zit te kijken krijg je vaak het idee dat ze het zo uit hun mouw schudden. Maar dat geloof ik niet. Ook die mensen zullen veel en vaak moeten oefenen.

Er zijn veel vormen van talent. Een talenknobbel is zoiets. Ze hebben binnen no time de vreemde taal onder de knie, dat is knap.

Koken moet je leren, maar er zijn mensen die het in hun vingers hebben en van niets iets lekkers kunnen maken. Mijn man kan dat heel goed, van restjes een lekker maaltijd maken, ik heb daar moeite mee, ben meer zo’n mens dat de neiging heeft ze in de prullenbak te gooien.

Hetzelfde geld voor tuinieren, bloemen en planten volop laten bloeien het hele jaar door. Schitterend als je daar feeling voor hebt.

En wat dacht je schilderen? Rembrandt bijvoorbeeld, de schilderijen van hem zijn zo prachtig dat je er uren naar kan kijken. Die man had een groot talent, toch is hij pas jaren na zijn dood beroemd geworden, net zoals Van Gogh, dat was ook een groot talent.

Talent hebben om iets fout te doen hebben ook veel mensen. Hitler had het talent om mensen te manipuleren, ze dat te laten doen wat hij wilde, ook al was het vreselijk fout.

In het dagelijkse leven hebben gewone mensen ook talent, ze krijgen dat voor elkaar wat ze graag willen. Veel vrouwen hebben het talent hun zin te krijgen, mannen om hun vingers te draaien. Ze zorgen ervoor dat ze dat krijgen wat ze willen. En wonder boven wonder lukt ze dat ook vaak. Hoewel, om een man in bed te krijgen hoef je geen talent te hebben, het enige is, dat je er een beetje fatsoenlijk uitziet, dat is alles.

In de politiek is het hetzelfde, veel mensen hebben het talent om uren over iets onzinnigs te lullen. Dat is al een talent, ik kreeg nog geen tien minuten vol.

Ik heb het talent om veel dingen fout te doen, iets vergeten, in gedachten de verkeerde kant op  lopen, iets zo goed wegleggen dat ik het niet meer vinden kan, dat soort dingen.

Mijn huishouden doen gaat me makkelijk af, maar daar hoef je geen talent voor te hebben. Hoewel ik vroeger vaak bij mensen op bezoek kwam die me het idee gaven geen talent te hebben om hun huishouden te runnen. De afwas stond metershoog op het aanrecht en werd pas gedaan als de kast leeg was en er geen koffie kopjes meer in stonden.

Met geld omgaan is iets dat je moet leren, dat heeft niks met talent te maken. Hoewel er mensen zijn die het talent hebben meer uit te geven dan dat ze hebben.

Dieren een kunstje leren is ook geen talent, het is een kwestie van drillen, maar dat vind ik. Soms zie je schattige filmpjes van dieren die een kunstje doen. Wat aan dat “schattige” filmpje vooraf ging wil je liever niet weten.

Maar gelukkig gaat het niet overal zo. Onze poes heeft het talent haar zin te krijgen. We moeten haar op de bank zetten omdar ze er niet op kan springen. Mee naar boven nemen als we gaan slapen en mevrouw op haar wenken bedien wat eten betreft.

Voor de rest heeft ze niets te wensen!

Ten slot nog een tip voor vrouwen! Goed met mannen omgaan is geen talent, ook dat moet je leren! Wat  dat betreft hebben mannen het een stuk makkelijker, wij vrouwen passen ons gewoon aan!!!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “TALENT.”

  1. Over aanpassen gesproken…..als je eenmaal bijv. met je mobiel overweg kan dan wordt er weer iets veranderd. Ook de Digid is iets wat veranderd als jij het net onder de knie hebt.
    Dan de bank die veranderen zomaar van systeem….ik wordt er helemaal GEK van.
    Zal maar denken dat wij van de ouderwetse kant zijn.

    Verder was het weer een leuk stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *