NIEUW.

Iets nieuws is bijna altijd leuk, met de nadruk op bijna. Kleine kinderen blij maken met nieuwe kleding of een stukje speelgoed is leuk. Ze zijn er blij mee, maar dat komt omdat ze nog jong zijn. En…een kinderhand is gauw gevuld.

Als ze groter en ouder worden wordt dat een stuk lastiger. Ze krijgen een eigen willetje en zijn ook niet altijd even dankbaar. Een nieuwe jas willen ze zelf uitzoeken en geen oude cadeau krijgen. Dat geldt voor meer dingen, schoenen die ze van een ander cadeau krijgen omdat ze niet meer passen slaat niet aan. Vroeger kreeg je die en werd van je verwacht dat je dankbaar was, of je ze mooi vond was niet belangrijk. Ze werden gepoetst en dan zagen ze er weer als nieuw uit, zeiden vader en moeder.

Zo gaat het vaak nog, goed, een paar schoenen krijgen kan leuk zijn, als ze passen en nog leuk uitzien draag je ze. Maar meestal koop je nieuwe, het liefst een paar dat in de aanbieding is, want aanbiedingen zijn we dol op,

Een nieuwe auto koop je zelden, tenzij je veel geld hebt. Want als je dat hebt kan je veel nieuwe spullen kopen. Een nieuw huis waar je zo kan intrekken, nieuwe meubels en alles wat je maar wilt hebben.

Maar, na een poosje is de nieuwigheid er af en wordt het gewoon. Dan is het zaak om tevreden te zijn, want je kan niet altijd iets nieuws kopen.

Hetzelfde geld voor een baan, als je pas een nieuwe baan hebt doe je stinkend goed je best. Zeker als je die baan leuk vindt en goed verdiend. Een nieuwe baas kan leuk zijn, maar het kan ook een eersteklas etter zijn. Nieuwe collega’s ook, soms krijg je een leuke nieuwe, soms niet.

Een nieuwe fiets is ook zoiets, je moet eraan wennen, Goed, op die oude heb je het geleerd en daar voelde je je prettig op. Die nieuwe is vreemd en anders.

Een nieuwe relatie kan opwindend zijn, zeker in het begin. Alles is nieuw, ook de seks. Die ander doet dingen waar je helemaal opgewonden van wordt. Je vindt het geweldig, maar na verloop van tijd is het nieuwe er vanaf. Dan kan je twee dingen doen, blijven of op zoek gaar naar een nieuwe, of die beter is moet je afwachten, maar je kan het proberen.

Je kan ook ergens anders je leven opnieuw vernieuwen. Je trekt de wijde wereld in en gaat op zoek naar nieuwe dingen. Veel mensen doen dat, ze vertrekken naar een ander land omdat ze willen zien hoe andere mensen leven.  Kijken waar ze van leven, hoe ze eten zonder mes en vork, hoe en waar ze hun ontlasting deponeren en hun gat afvegen. Bijvoorbeeld!

Aan dat soort dingen moest ik vanochtend denken toen onze nieuwe fauteuil werd bezorgd. We hadden hem al een poos geleden besteld, maar vanochtend werd hij dus gebracht.

Nou, we zijn er helemaal blij mee, De fauteuil die we al eerder hadden staat ernaast, die is ook mooi, maar deze is speciaal. Een met elektrische bediening! De stekker in het stopcontact, en op een knopje drukken als je uitgestrekt wilt liggen luieren! Heerlijk!

Als je hem wilt zien kan je komen kijken! Erin liggen niet, dat doen we liever zelf!!

 

Please follow and like us:

2 antwoorden op “NIEUW.”

  1. Ik wilde er wel in komen liggen hoor hahahaha
    Het is ook wel leuk om iets nieuws te krijgen voor je verjaardag bijv. of moederdag.
    Maar tevreden zijn met hetgeen je hebt is ook erg goed en dat doen niet alle mensen, sommige zijn erg ontevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *