NADENKEN.

Al vanaf dat je wakker wordt doe je dat: nadenken. Wat je moet doen, wat niet en nog veel meer dingen die je zo spontaan te binnen schieten. Bij sommige mensen is dat een hele boel, bij anderen weer niet.

Iemand die een belangrijke baan heeft, heeft veel om over na te denken. De dagindeling, de plannen en afspraken en nog veel meer. Maar, we hebben agenda’s en daar staat alles in, ook wat je die dag moet doen. Dus dat scheelt weer denkwerk. Hoewel, een belangrijke afspraak vergt dat toch.  Hoe je het aan moeten pakken om goed naar voren te komen.  Wat je wel en wat je niet moeten zeggen, daar gaat het om.

Zo gaat het ook bij mensen die een gewone baan hebben, al ben je maar een vuilnisman. Ze moeten nadenken.

Al vanaf dat je nog heel jong bent doe je dat automatisch. Je speelt spelletjes, bouwt een toren van legoblokken en gaat met vriendjes buiten spelen. Dat is nog leuk, maar als de dag aanbreekt dat je naar school moet begint het. Je moet leren en dat vergt ander denkwerk. Niet altijd leuk, maar wel noodzakelijk.

Nadenken over dingen die leuk zijn is ontspannend.  Als je voor het eerst een afspraakje hebt met iemand waar je verliefd op bent, denk je je helemaal suf. Vrouwen denken na over wat ze het beste aan kunnen trekken en wat niet. Ze willen goed voor de dag komen en dat vergt veel denkwerk. Ook als je blond bent. Hoewel een dom blondje minder of liever gezegd anders nadenkt. Ze denken in elk geval niet na of ze slim zijn, maar of ze er goed uitzien, of niet.

Wat ook veel denkwerk vergt is je relatie. Als je pas verliefd bent denk je alleen nog maar aan die ander. De vlinders vliegen door je buik. Heerlijk en opwindend is dat. Je denkt na over wat je wel en wat je niet moet doen om de relatie blijvend te houden.

Ook over de seks. Je bedenkt spannende en opwindende standjes, wat de ander lekker en leuk vindt. Dat doe je in het begin. Als je langer bij elkaar bent ga je over andere dingen nadenken.

Over de centen, wie wat in huis doet en kinderen. Als je die eenmaal hebt moet je nadenken over de opvoeding. Dat vergt heel veel denkwerk. Je moet het ook samen eens zijn. Wat de een goed vindt en wat de ander niet goed vindt, bijvoorbeeld. Pa vindt dat Jantje op zeven uur in bed moet liggen, Ma niet. Van haar mag hij nog een half uurtje opblijven. Daar kunnen ze over praten . of niet.

Van gedachten veranderen doen ook veel mensen. Bijvoorbeeld over iets dat je samen in het weekend hebt gepland. Pa heeft ma zo gek gekregen om samen op zondagmiddag te gaan fietsen. Maar, als het dan zover is heeft ma nogeens nagedacht. ze gaat liever niet fietsen, maar wil naar de bioscoop.

Als je boodschappen gaat doen moet je goed nadenken, voordat je gaat maak je een

lijstje van wat je wel en wat je niet nodig hebt. Als je partner gek is op spruiten en jij niet, kan je twee dingen doen. Kopen of niet. Je denkt na en besluit ze niet te kopen. “Ze waren uitverkocht,” zeg je dan.

Als je van plan bent vreemd  te gaan moet je nadenken. Is die ander het wel waard, of niet?

Als je geen geld hebt moet je nadenken over hoe je je rekeningen moet betalen.

Of ik ook nadenk wil je zeker weten. Soms, maar niet altijd, dan doe ik dingen waar ik niet over heb nagedacht. Tja, nu wil je zeker weten wat dat zoal is? Misschien vertel ik dat wel in een nieuwe column, misschien ook niet. Laat me daar nog maar eens over nadenken!!

Please follow and like us:

Eén antwoord op “NADENKEN.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *