MILIEUONVRIENDELIJK

Voor een poosje terug kreeg mijn man van een groothandel waar hij een deel van zijn inkopen doet een uitnodiging en ik mocht mee! Het was geen gewoon standaard bezoek, maar we werden getrakteerd op een diner plus overnachting in een hotel.

Nou, we hadden er zin in. Omdat ik een goede indruk wilde maken had ik me niet alleen netjes aangekleed, maar ook een van mijn mooiste en duurste handtassen meegenomen. We werden ontvangen met koffie en petitfour, dus het begon al goed.

Nadat we alle nieuwe snufjes op het gebied van horeca apparatuur hadden bekeken, hadden we een paar uur over voordat we aan het diner konden deelnemen.

Dus eerst maar even naar het hotel, de kamer zag er mooi verzorgd uit. Mijn man verdiepte zich in wat vakliteratuur terwijl ik ons reiskoffertje uitpakte. Al snel zag ik dat ik geen nachthemd bij me had, ook niet iets dat er op leek. En, omdat ik nogal koud ben aangelegd baalde ik als een stekker.

Mijn lieve schat had meteen een oplossing. ‘We zitten hier op nog geen paar minuten afstand van het centrum, zo meteen kunnen we er even naar toe rijden en kijken of we ergens een zaak vinden waar je een nieuwe kan kopen.’

Goed idee, maar ook zonde geld, want thuis heb ik zat van die dingen in de kast liggen. Maar ik wilde ook geen kou lijden. Dus liepen we een half uurtje later vrolijk door het centrum van Mijdrecht. Het eerste dat me opviel was dat er veel dure winkels waren en dan bedoel ik niet het gebouw, maar het assortiment. Je merkt het zodra je de eerste stap over de drempel hebt gezet. Het bedienend personeel ontvangt je met open armen. Dus dat schoot niet op, dan maar verder lopen. En ja, bingo, een straat verder  lag de Zeeman. Geweldig!

Ik naar binnen, en inderdaad ze hadden nachthemden voor een Zeemansprijsje.

Zielsgelukkig zocht ik een uit met een print van Minnie Mouse op de voorkant. Goed, het nachthemd was niet geschikt om mee over de catwalk te lopen, maar dat hoefde ook niet. Voor in bed was het ding prima, bovendien weet mijn man na al die jaren dat we samenzijn wel hoe ik er ook zonder nachthemd uit zie!

Dus ik naar de kassa, de kassière tikte de prijs in: ‘Dat is dan 6.99,’ zei ze vriendelijk. Ik rekende af en wachtte op het moment dat ze het inpakte en aan mij overhandigde. Dat deed ze niet, verbaasd keek ik toe hoe ze het ding naar me toeschoof en me een prettige avond wenste.

‘Ehhh,’ begon ik stotterend, ‘zou ik misschien een plastic tasje kunnen krijgen om het in te pakken?’

‘Nee,’ was het antwoord, ‘vanwege een nieuw milieubeleid mogen wij die niet meer gebruiken.’ Ze schoof het nachthemd nog iets verder naar me toe en knikte.

Daar stond ik dan, met een nachthemd van de Zeeman en een piepklein oh zo mooi en duur handtasje. Hoe zeggen ze dat zo mooi? Je staat voor lul? Nou, ik stond niet voor lul, nee, ik liep voor lul! Want dat ding paste natúúrlijk niet in die tas, hij bungelde eruit met het prijskaartje aan de buitenkant. Geen gezicht! Ik heb nog even overwogen een nieuwe tas te kopen, maar dat was geen optie. Ik moest hoe dan ook met dat ding over straat lopen. En dat heb ik dus gedaan, maar wel linea recta richting auto!!

Dus mocht iemand op het idee komen inkopen te doen bij de Zeeman ergens in het hoge noorden neem dan voor alle zekerheid een grote tas mee. Geen plastic tas, want die zijn milieuonvriendelijk!

Rest mij nog iedereen een gezond en voorspoedig 2014 toe te wensen.

 

Marian.

Please follow and like us:

5 antwoorden op “MILIEUONVRIENDELIJK”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *