LIEFDE.

Is iets heel moois, en heel belangrijk. Zonder liefde kan geen mens leven. Misschien dat er mensen zijn die dat wel kunnen, maar dat zijn uitzonderingen.

Vanaf het moment dat je geboren bent is er liefde, je ouders zijn dolgelukkig met je en voeden je met liefde op, ze houden onvoorwaardelijk van je en jij gaat ook van hen houden. Als je ouder wordt ga je ook van andere mensen houden, je opa, je oma, je broers en zussen en nog veel meer mensen.

Verliefd wordt je ook, maar dat is pas later, als de hormonen in je lichaam beginnen te werken. Je krijgt vlinders in je buik, een heerlijk gevoel, zeker als die liefde wordt beantwoord. Je vindt alles aan die ander geweldig, dingen die minder leuk zijn  zie je niet, je wilt ze niet zien. Maar in de loop der jaren ga je ze wel zien, dan kan je twee dingen doen, ze accepteren, of niet. De meeste mensen accepteren ze, dat is ook logisch want geen mens is volmaakt.

Seks is een belangrijk onderdeel van liefde, goed, je kan ook seks hebben zonder liefde, maar als je van elkaar houdt geniet je er meer van.

Toch kan het gebeuren dat de liefde  over gaat, zomaar ineens. Je partner verlaat je en jij moet alleen verder. Dat is vreselijk, zeker als je nog heel veel van hem/ haar houdt. Maar, je hebt geen keus, je moet alleen verder.

Van je kinderen houd  je ook, maar op een heel andere manier. Onvoorwaardelijk, je voed ze met liefde op en krijgt ook veel liefde terug, dat is prachtig.

Je kleinkinderen hoef je niet op te voeden, dat is mooi, je mag ze niet verwennen, maar dat doe je toch! Je houd van ze!

Zo zijn er meer soorten liefde. Huisdieren, of het nu een hond of een kat is, je houd van zo’n beest en zij houden van jou. Een hond houd onvoorwaardelijk van je, zelfs als je niet goed voor het beest bent, dan nog. Een kat houd ook van je, maar niet zoveel als een hond. Een hond blijft je altijd trouw. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aannemen!

Liefde voor de natuur hebben ook veel mensen. Ze gaan erop uit, zoeken prachtige plekken op en genieten met volle teugen. Toch kan je ook dichtbij van de natuur genieten. Een klein bloemetje dat ineens opduikt in je tuin bijvoorbeeld. Planten die je met veel liefde verzorgt groeien beter  zegt men.

Liefde is iets wat je krijgt, zomaar omdat iemand je lief vindt. Kopen kan je het niet, je kan veel kopen, maar geen liefde. Dat is een geschenk, een kostbaar geschenk, het is mooi als je dat kan waarderen, want het is niet vanzelfsprekend.

Tot slot nog wat tips voor het geval je partner twijfelt aan je liefde!

Voor mannen.

Strijk je eigen overhemden.

Was de ramen.

Veeg je voeten op de mat af en niet op de vloer.

Knip nooit je teennagels in de woonkamer.

Zorg dat je niet stinkt.

Neem eens een bloemetje mee.

 

Voor vrouwen.

Laat hem sport kijken.

Maak nooit eten klaar dat hij niet lust.

Masseer hem elke avond minstens vijf minuten.

Vertel hem dat hij de mooiste man op aarde is.

Zeur nooit over geld.

Zorg dat je niet ongesteld bent als hij geil is.

 

Marian.

Please follow and like us:

2 antwoorden op “LIEFDE.”

  1. Mijn man loopt niet warm voor sport. Eten doet hij alles. Strijken doet hij misschien beter dan ik doe,
    En masseren doe ik af en toe. Zeuren over geld dat hoef ik niet, want de financiën hou ik bij. Ongesteld wordt ik niet meer…soms jammer dan kan ik me daar niet achter verschuilen. Hahahaha
    Zo dat is mijn relaas!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *