IK,

ben een poes, heet Loetje en woon sinds ruim een half jaar bij Cees en Marian. Toen ik net hier woonde heeft Marian een column geschreven over mij. Hoe ze me mee naar huis heeft genomen en dat ik de eerste dagen erg heb moeten wennen.

Klopt, maar inmiddels voel ik me erg thuis hier. Maar goed, even nog over die columns. Het heeft even geduurd, maar toen ik in de gaten kreeg waar ze mee bezig is ben ik me er mee gaan bemoeien. Zodra Marian naar boven gaat en haar computer aanzet ga ik naast haar zitten. Niet om aandacht te trekken, maar om haar te helpen en advies te geven, wat de columns schrijven betreft. Ze doet nog meer op dat ding, maar dat boeit me niet. Die columns wel, ik geeft haar advies en lees ze altijd voordat ze de deur uitgaan. Soms weet ze niks en dan gaan we samen zitten nadenken waar ze over kan schrijven. Vanochtend ook weer. ‘Ik vind het best lastig, heb ook geen idee waar ik over moet schrijven,’ zei ze.

Nou, ik dacht dit is mijn kans, dus zei ik: ‘Ik wil het wel voor je doen, maar alleen voor deze ene keer.’ Dat vond ze goed, dus is ze naar beneden gegaan en nu zit ik dus hier achter de computer.

Ik zal beginnen te vertellen dat ik het hier erg naar mijn zin heb, ik voel me ook erg thuis en vind én Cees én Marian erg aardig. Ze doen echt hun best om het mij naar de zin te maken.

’S ochtends zo rond een uur of zes half zeven staat Cees op, ik hoor dat en merk het ook omdat ik bij hen op bed slaap. Hij gaat altijd het eerst naar de badkamer en ik draai me dan nogeens om, of kruip tegen Marian aan, want die heeft dan oefening dood vogeltje. Als Cees klaar is met douchen loopt hij naar beneden, maakt zijn ontbijt, vult het koffiezetapparaat voor Marian, zet een mok klaar en  haalt de krant op. Zodra hij die gelezen  heeft en klaar is met ontbijten gaat hij naar kantoor en begint te werken. Ik weet dat omdat ik in het begin toen ik hier pas woonde mee naar beneden ben gelopen, nu doe ik dat niet meer.

Ik sta pas op als Marian ook opstaat, dat is meestal zo rond acht uur. Het eerste dat ze doet nadat ze naar de wc is geweest is mij eten geven, dat vind ik erg prettig, het oude eten van de dag ervoor gooit ze weg. Daarna drukt ze op het knopje van het koffiezetapparaat en gaat de vogeltjes buiten eten geven. En dat zijn er nogal wat, soms kijk ik even, maar meestal eet ik eerst mijn bakje leeg. Als ik mijn buik vol heb loop ik naar buiten en amuseer me met kijken naar de vogeltjes. Er achteraan gaan doe ik niet, is me teveel werk, ik kijk enkel maar.

Soms komen katten die hier in de buurt wonen ook bij ons in de tuin. Marian zet dan een bakje met brokken buiten en dat eten ze dan leeg. Heel vaak komt er een naar binnen en eet mijn voerbakje leeg. Niet dat ik dat erg vindt, nee, ik vind dat prima. Als het leeg is vult Marian het toch bij. DUS!!

 

Maar goed, nadat Marian uitgetut is met van alles en nog wat gaat ze douchen en begint een hoop kabaal te maken. Ik lig dan in mijn mandje en probeer mijn ochtenddutje te doen. PROBEER! Zeg ik dan. Als ik geluk heb gaat ze boven aan de slag, dan kan ik rustig doorslapen. Maar eens in de paar dagen komt ze met zo’n groot apparaat dat vreselijk veel kabaal maakt. Zodra ik haar zie aankomen  met dat ding vlucht ik naar boven en ga daar liggen maffen tot ze klaar is.

 

Zo rond een uur of twaalf gaat ze soep maken voor Cees en de mensen die  bij Cees op kantoor zitten. Ik ben dan weer beneden, klaarwakker en let goed op, want dan krijg ik altijd een plakje worst of zoiets. Nadat ze iedereen soep heeft gegeven gaat ze weer verder met van alles en nog wat, maar zo rond een uur of drie gaat ze op de bank hangen met een boek. Soms kruip ik dan naast haar en vallen we samen in slaap.

Daarna gaat ze koken en ik geduldig in mijn mand liggen wachten tot ze aan tafel gaan. Naast het bord van Cees staat een schoteltje, daar legt hij altijd een paar stukjes vlees op, die zijn dan voor mij. Heerlijk vind ik dat, zodra ik het bordje leeg heb vult Marian het weer bij. Nou, op die momenten ben ik echt gelukkig en houd ik zielsveel van ze.

’S avonds kijken we altijd samen tv, ik lig dan of naast Marian, of naast Cees op de bank en word heerlijk gekriebeld. Zo rond een uur of twaalf is het bedtijd, ik weet dat omdat ik altijd mee naar boven ga en precies weet wat Marian nog doen wilt voordat ze zover is. Zodra ze daarmee  klaar is gaan we samen naar boven, zij moet dan nog van alles doen op de badkamer, maar daar wacht ik niet op. Ik kruip dan op bed en ga naast het hoofdkussen van Cees liggen wachten tot hij ook naar bed komt. Waarom ik dat doe? Omdat Cees mij iedere avond kriebelt voordat we gaan slapen.

Zo, dat was mijn column, ben benieuwd wat Marian ervan vindt en of hij geplaatst wordt. Stel je voor, misschien word ik dan wel beroemd en krijg ik een heleboel fans! Dat zou pas mooi zijn. Fans, die me inplaats van post eten toesturen, lekker vers kattenvoer! Mmm! Ik verheug me er nu al op!!

 

LOETJE!

 

 

Please follow and like us:

11 antwoorden op “IK,”

 1. Hoi Loetje,

  Je hebt een erg leuke column geschreven en ik hoop dat Marian in de toekomst nog eens eentje mag schrijven 🙂

  Groetjes van Debora

 2. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
  I’m trying to get my website to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good gains. If you
  know of any please share. Cheers! I saw similar text
  here: AA List

 3. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m
  not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Thanks! You can read similar text here: Escape rooms

 4. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to
  get my website to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good results. If you know of any please share.
  Many thanks! I saw similar art here: blogexpander.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *