HOOP,

doet leven, zeggen ze vaak, en dat is ook zo. Als je nergens meer op hoopt ben je volgens mij niet goed bezig. Er is altijd wel iets waar je op hoopt. Kleine kinderen hopen op kleine dingetjes. Dat ze een koekje krijgen als ze bij de bakker in de winkel staan, of een plakje worst bij de slager. Als ze stiekem iets gedaan hebben hopen ze dat hun ouders er niet achter komen. Als ze slechte punten hebben gekregen hopen ze dat ook, maar vaak is die hoop vergeefs.

Zo gaat dat verder, een mens blijft hopen. Sommige hopen op dingen die nooit gebeuren, maar toch blijven ze hopen. Als je ’s morgens opstaat kan je hopen dat je baas je opbelt en zegt, ‘je hoeft niet meer te komen werken ik maak je salaris gewoon over, zie het maar als een geschenk,’ maar dat gebeurt niet.

Ja, zo kan je op nog veel meer dingen hopen. Als je vreemd bent gegaan kan je hopen dat je partner er niet achter komt, maar als je er soa aan overhoud, is die hoop vervlogen.

Als je dik bent kan je hopen dat je vanzelf slank wordt, maar dat werkt niet. Als je geen geld hebt kan je hopen dat er toch iets binnen komt, maar ook dat werkt niet.

Als je een hoop werk hebt ben je niet blij, zeker als het binnen een korte tijd klaar moet zijn.

Je kunt ook een hoop dingen hebben en daar blij mee zijn. Veel mensen maken daar hun hobby van. Ze verzamelen alles omdat ze dat leuk vinden, gewoon om te willen hebben. Als het om postzegels of knikkers gaat is dat nog te overzien, anders wordt het als het om grote dingen gaat. Vrouwen hebben vaak hopen kleren die ze eigenlijk weg moeten gooien, maar ze toch bewaren. Veel vrouwen gooien ze weg omdat ze hopen dat hun man hen dan een hoop geld geeft om nieuwe kleren te kopen.

Mannen hebben vaak hopen gereedschap waar ze niets mee doen, ze vinden het leuk om het te hebben, maar dat is het dan ook.

Een hoop rotzooi hebben ook veel mensen, ze weten dat ze het moeten opruimen, maar stellen het telkens uit. Vroeger toen er nog geen afwasmachines bestonden hadden veel huisvrouwen een hoop afwas op het aanrecht staan. Dat bewaarden ze dan net zolang totdat er geen kopje meer schoon was. De hoop dat hun man de afwas ging doen hadden ze allang opgegeven, maar die verzameldrang bleef.

Hopen op een wonder doen ook veel mensen. Veel vrouwen hoopten vroeger dat ze een mooie rijke man tegen kwamen die zei: ‘Jij bent de vrouw van mijn dromen, wil  je met me trouwen.’ Maar op de dag van vandaag hopen ze op andere dingen, op veel geld bijvoorbeeld, dat ze beroemd worden of dat ze ooit nogeens knap worden. Dat hun haren altijd perfect zitten,  of dat de zon altijd blijft schijnen en ze nooit meer hoeven te werken.

Mannen hopen weer op andere dingen, veel hopen dat hun vrouw uit zichzelf op een dag weg blijft, of dat ze een vinden die hen een Ferrari cadeau doet. Sommige hopen een vrouw te vinden die altijd geil is, andere weer juist niet. Er zijn ook mannen die zeggen dat ze een hoop kunnen, maar daar blijft het dan bij.

Op een hoop ellende wacht niemand, op veel blauwe brieven ook niet. Net zo min als een enge ziekte of een hoop stront voor je deur.

Een hoop eten doen ook veel mensen, dat ze er niet dik van worden hopen ze ook, maar die hoop is vergeefs.

Ik hoop niet zo veel meer, dat heeft niets met mijn verlangen te maken, maar meer met het feit dat ik blij ben als ik elke ochtend een hoop in de wc pot kan deponeren. Die hoop hoop ik nog lang en vaak te mogen deponeren.

 

Marian.

Please follow and like us:

Eén antwoord op “HOOP,”

  1. Wat heeft een mens toch een hoop te hopen zeg, en net als jij ben ik blij dat ik iedere dag een hoop neer mag leggen in het kleinste kamertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *