ETEN,

is een ding waar je over het algemeen veel mee bezig bent. Ik heb er al vaker over geschreven omdat het een leuk, gezellig en hongerig onderwerp is.

De meeste mensen doen het drie keer per dag, uitzonderingen nagelaten. Je begint met het ontbijt. Als je het goed doet eet je niet snel een hapje aan het aanrecht, maar ga je met z’n allen gezellig aan tafel zitten. Moeders heeft die feestelijk gedekt, broodjes gebakken, eitjes gekookt en voor verse jus gezorgd. Ze zit er klaar voor, maar de familie heeft weinig tijd, ze moeten op tijd weg. Dus wordt het ontbijt ‘afgeraffeld’ en vliegen ze een voor een de deur uit.

Nou, ik kan me niet voorstellen dat het er op veel plaatsen op werkdagen zo aan toe gaat. Op zondagen en feestdagen wel. Dat is gezellig, iedereen geniet van alles wat op tafel staat en eet met smaak, want samen aan tafel zitten is gezellig. Neem kleine kinderen als voorbeeld. Als je ze ’s ochtends  een bordje pap of een boterham geeft en je gaat erbij zitten met de krant eten ze minder dan dat je met ze mee eet. Ook de avondmaaltijd is belangrijk. Allemaal gezellig bij elkaar zitten, lekker eten en de laatste nieuwtjes uitwisselen.

Of het overal zo aan toe gaat weet ik niet, maar ik denk het niet. Problemen worden ook besproken tijdens het eten, vooral geldproblemen. Het lijkt me vreselijk. Zit je net lekker te eten komt je partner ineens met de mededeling dat hij de hypotheek niet kan betalen, nou, dan is je hongergevoel op slag verdwenen. Je schuift je bord opzij en hebt opeens geen zin meer. Vervelende onderwerpen zou men eigenlijk niet aan tafel moeten bespreken, tenminste niet tijdens het eten. Gewoon gezellige alledaagse dingetjes bespreken, dat is beter.

Uit eten is altijd gezellig, zeker als je met vrienden bent. Een flesje wijn erbij en smullen.

Leuke onderwerpen komen dan vanzelf op tafel. De laatste nieuwtjes over mensen die je goed kent doen het altijd goed.

Over mensen die zo mooi slank zijn moet je niet praten als iemand die  naast je zit moddervet is. Dan praat je over andere dingen. Over seks bijvoorbeeld, dat is een onderwerp dat je eetlust doet opwekken!!

Opscheppen dat je partner zo heerlijk kan koken moet je ook niet doen, want voordat je het weet staan ze de dag erna onuitgenodigd om zes uur ’s avonds op de stoep.

Recepten uitwisselen kan je altijd, zeker als je iets zelf bedacht hebt dat goedkoop en lekker is.

Pas geleden las ik een artikel over het eten in verpleeghuizen. Dat het eten dat daar bezorgd wordt zo slecht is, smakeloos, niet erg voedzaam en weinig variatie heeft. Daar willen ze nu wat aan gaan doen, Ze willen in elk verpleeghuis een kok gaan aanstellen die daar gaat koken.

Lijkt me een goed plan. Misschien worden de mensen daar dan weer fitter, krijgen ze weer zin om van alles te doen en te ondernemen.  Leuk voor de vrouwen die een man hebben die niet erg actief is in bed. Want, je weet het.

De liefde van de man gaat door de maag!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “ETEN,”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *