DIK OF DUN?

Pas geleden vertelde mij iemand een leuk verhaal over een meisje. Ze is nog jong en heeft net als ik ook een blog. In een van haar columns vertelde ze heel openhartig dat ze niet op mannen valt met een sixpack, maar op mannen die een beetje mollig zijn. Nou, ze scoorde hoge punten, iedereen, met name mannen vonden haar ineens vreselijk aardig.

Als ik heel eerlijk ben moet ik haar gelijk geven, niet om ook vreselijk aardig gevonden te worden, ( MAG WEL) maar omdat ik me daar iets bij kan voorstellen.

Een man die iets aan de mollige kant is, ziet gezellig uit en, zoals zij zelf vertelde heeft in bed ook zo zijn voordelen. Daar kan je dan lekker tegenaan kruipen, vooral als het koud is. Zo’n perfect lichaam is mooi om naar te kijken, maar warm krijg je het daar niet van, en dan bedoel ik ‘gewoon warm.’

Kijk, er zijn ook mannen die extreem mollig zijn, maar die  hebben veel plaats nodig in bed en zweten erg veel. Als je met ze wil vrijen is dat ook lastig, veel standjes kan je meteen vergeten, het enige standje dat gaat is recht toe recht aan, maar dan moet jij wel de boventoon voeren, anders ben je na twee minuten zo plat als een dubbeltje!

Bij de dames is dat ook zo, de meesten zijn aan de zware kant, maar ook daar zijn weer uitzonderingen op. Modellen moeten extreem slank zijn. Vanochtend zag ik nog een foto van een topmodel in de krant staan, ze is 187 centimeter lang, heeft een borstomvang van 78 centimeter en een taille van 58. Nou, als ik heel eerlijk ben vind ik haar veel te mager, maar ik ben kennelijk niet de enige.

Misschien dat er mensen zijn die dat wel mooi vinden, maar een strijkplank in bed is toch niks.

Goed, als je dik bent en je wilt afvallen moet je gaan lijnen. Diëten te over, je wordt er mee dood gegooid. Ze beloven gouden bergen en een superslank lichaam zolang je je maar aan het dieet houdt. Sonja Bakker kan erover meepraten, die weet hoe je een dieet op de markt brengt.

Veel vrouwen beginnen vol goede moed aan een dieet en houden halverwege op omdat het ze vies tegen valt. Mannen doen dat ook, de verleiding ligt overal en op iedere hoek van de straat. Frietje zuurvlees, vette hap,  biertje erbij en smullen. ‘Morgen ga ik lijnen, écht waar.’

Maar dan komt er weer niks van omdat ze naar een feestje moeten of omdat ze een ander excuus hebben.

Iets heel anders is als je anorexia hebt, dan ben je helemaal niet goed bezig. Die mensen lopen de hele dag calorieën te tellen, worden broodmager en vaak ziek, soms zo erg dat ze overlijden.

En dan zijn er mannen die dikke vrouwen helemaal geweldig vinden. Feeders. Ze voeren ze letterlijk moddervet. Pas geleden zag ik zo’n programma, het is afschuwelijk. Hij hield een trechter aan haar mond waar hij het eten zo recht in haar maag liet lopen. Schijnbaar ging dat makkelijker en sneller. De vrouw was zo dik dat ze overgeleverd was aan die man. En dat is wat hem de kik geeft. Volledig afhankelijk zijn van hem. Je moet er niet aan denken.

Ik kan me daar ook niks bij voorstellen, ook niet waarom zo’n vrouw het zover laat komen.

Kijk, eten moeten we allemaal, doe je dat niet ga je dood. Dat de een meer eet dan de ander is logisch, maar je gaat toch niet zover dat je zo vet bent dat je je bed niet meer uit kunt? Of zo mager dat je je achter de bezemsteel kan verstoppen?

Nee, laten we maar gewoon normaal doen, genieten maar met mate. Dat is ook wat het figuur van de mannen moet zijn. Een beetje buik is gezellig, een dikke niet.

 

Marian.

 

Please follow and like us:

2 antwoorden op “DIK OF DUN?”

  1. Doe maar gewoon dan ben je gek genoeg, als ik zo, n vies vet lijf had zal ik direct heel erg gaan lijnen. Maar wat een mooie foto heb je er bijgezet……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *