DEPRESSIEF.

 

Veel mensen zijn het, de een wat vaker dan de ander, maar ze zijn het en heel vaak zonder aanwijsbare reden. Het is een gevoel en een ding is zeker, je word er niet vrolijk van.

Er zijn mensen die het nooit zijn, die gaan vrolijk fluitend door het leven. Mooi is dat.

Ze genieten van alles, het zonnetje dat schijnt, de mooie blauwe lucht en nog veel meer…

Mensen die depressief zijn zien die zon ook schijnen, maar genieten er niet van. Zonde, want de zon schijnt gratis, daar hoef je niets voor te doen.

Kijk: als je nu depressief bent omdat je baas je een nieuwe werkplek in de kelder heeft gegeven heb je reden om chagrijnig te zijn. Dan kan je enkel in de koffiepauze genieten van de zon, maar dan geniet je met volle teugen.

Zo is het met meer dingen. Geld bijvoorbeeld. Als je niks hebt en boodschappen moet doen kan je behoorlijk depri zijn en een potje gaan zitten janken. Je kan ook om je heen kijken en tot de ontdekking komen dat er mensen zijn die het veel erger hebben. Alleen kan je daar op dat moment niks mee, want als er ’s avond geen eten op tafel staat krijg je geheid herrie in de tent en dan word je daar weer depri van.

Zo zijn er meer dingen: Vakantie, de een gaat drie keer per jaar naar Verweggistan, de ander niet, die blijft thuis. Want van al dat verre reizen  worden ze depri. Ze denken aan de vuile was als ze terugkomen en de plantjes die niemand water geeft, ook de buurvrouw niet.

Ja, zo kan je wel doorgaan. Als je erachter komt dat je partner is vreemd gegaan kan je daar erg depri van raken, maar je kan  ook zelf vreemd gaan, daar word je misschien weer vrolijk van.

Winkelen is ook zoiets, vrouwen die het niet naar hun zin hebben  doen dat graag. Daar worden ze vrolijk van, zeggen ze! Veel vrouwen  denken dat, als ze iets leuks kopen dat rotgevoel weggaat. Nou, nee, dat helpt niet.

Wandelen helpt wel, zegt men. Kan kloppen! Kijk, het kost niks en je komt buiten, je kan een lange wandeling maken en doodmoe, maar met een prettig gevoel thuis komen. Je kan ook een blokje omgaan en denken, straks gaat het regenen, ik ga naar huis.

Eten! Veel mensen zeuren over het feit dat ze te dik zijn, maar blijven hun buik volstoppen omdat ze zich depressief voelen. Ja, dat helpt misschien, maar heel even.

Wat ook goed helpt als je depri bent is goede seks, zegt men. Ja, als je lekker bezig bent denk je even nergens anders aan, Dus, dat is ook een optie.

Hard werken in de tuin is ook goed.

Niet naar de zoveelste nieuwe auto van de buren kijken, als die van jou oud en versleten is.

Ook niet naar die mooie man of vrouw die je vaker tegenkomt, want jouw partner is misschien niet mooi, maar wel lief.

Als je graag kinderen wilt hebben en het lukt niet  kan je altijd een op vakantie vragen. Zodra ze lastig worden stuur je ze weer terug naar huis. Dan hoeft het niet meer zo nodig.

Een huisdier aanschaffen werkt ook heel goed, als je goed voor ze bent wordt dat beloont. Dieren zijn nooit depressief en houden onvoorwaardelijk van je. Ook als je lelijk en dik bent.

Of ik weleens depressief ben wil je weten. Nou, nee, niet echt, maar als ik een belastingaanslag krijg weer wel!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *