BELASTING.

Zodra je dat woordje hoort krijg je al de neiging diep te zuchten. En dat is ook logisch, want het gaat over geld. En of je dat nu hebt of niet, betalen moet je toch. Je komt er niet onderuit. Ik weet dat ik hier al vaker over heb geschreven, maar er zijn meer vormen van belasting.

Vroeger toen mensen van de katholieke kerk niet voor het zingen de kerk uit mochten gaan kregen ze veel kinderen. Logisch, want vader wilde weleens wat en dat was voor veel vrouwen een hele belasting. Niet voor allemaal, maar voor veel wel.

Als zo’n man slank was en goed uitzag was het feest, ook als hij rekening met haar hield. Maar…als hij  heel erg dik was en naar zweet stonk weer niet. Dan lag ze te wachten en te hopen dat het snel voorbij was. Geen orgasme, geen feest, wel een belasting.

De kinderen die ze kregen waren een belasting voor moeders, want ze moesten opgevoed worden, eten krijgen, aangekleed en verschoond worden. Poepluiers wassen, ‘s nachts het bed uit als er een ziek was, naar school brengen, het huishouden doen en vader tevreden stellen was haar taak, want hij zorgde voor de poen.

Goed, op de dag van vandaag gaat dat gelukkig anders, maar toch is veel een belasting voor mensen.

Als je een partner hebt die elke nacht drie keer wat van je wilt is dat even leuk, daarna wordt het inderdaad een belasting. Als ze altijd ongesteld is ook!

Boodschappen doen als je geen geld hebt ook.

De tuin: voor veel mensen een plezier, voor de ander een belasting, want die moet onderhouden worden. Zo gaat dat ook met je woning. Als je pas gaat samen wonen is dat leuk en gezellig. Maar het onderhoud weer niet. Eens in de zoveel tijd moet er behangen worden, gewit en geverfd.

Huisdieren, leuk en gezellig, maar ook die kunnen een hele belasting zijn. Als het regent moet Pukkie ook plassen, en als hij op straat poept moet jij dat opruimen!

Eten maken, voor de een een feest, voor de ander een belasting. Want wat moet ik vandaag op tafel zetten?

Winkelen, voor vrouwen een feest, voor mannen vaak een hele belasting, want hij “mag mee!” Dat doet hij dan ook, omwille van de lieve vrede en om er op toe te zien dat ze niet teveel geld uitgeeft, want anders kan hij de belasting niet betalen!

Je relatie in topconditie houden kan een hele belasting zijn. Pa wilt veel en graag wandelen, ma vind het niks.  Samen gezellig tv kijken ook, hij wilt een documentaire zien en zij Goede Tijden, Slechte tijden. Op vakantie gaan, hij wilt naar IJsland, zij naar de kanariepieten.

Als je er samen uitkomt is het geen belasting, maar een feest.

De badkamer samen delen is voor veel mannen een belasting, want veel vrouwen hebben veel plaats nodig en uren werk.

Wat niet belastend is, is poepen, dat is ontlastend!

Een scheet laten als je samen op de bank zit weer wel.

Of ik wel eens iets belastend vind wil je denk ik weten?

Nou, ja, de soeplullen elke dag tevreden stellen vind ik soms weleens belastend, maar ik doe het toch. Waarom? Omdat mijn lieve schat dol op soep is, en ik op hem. Dat er mensen zijn die dan mee-eten is voor hen geen belasting, denk ik zo…

Voor de rest valt het wel mee, want, zoals ik al eerder geschreven heb, als het me niet neust doe ik net alsof ik gek ben. Niet leuk, maar ook niet belastend!

 

Marian.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *