BAAS.

 Een hond heeft een baas, een kat niet, die heeft personeel. Een wijsheid die ik niet zelf bedacht heb, maar het klopt wel. Een kat doet precies wat hij/zij zelf wilt. Onze kat dus ook.

Ze komt pas naast ons op de bank liggen als ze daar behoefte aan heeft, niet eerder. Dan wil ze gekriebeld worden en wij doen dat dus, én als we niet snel genoeg naast haar komen zitten laat ze dat duidelijk merken, heel duidelijk! Als ze honger heeft wordt ze op haar wenken bedient, want zo wil mevrouw dat!

Een hond heeft een baas en is over het algemeen netjes opgevoed. Hij heeft leren luisteren en weet, dat als hij zich netjes gedraagt en doet wat de baas wilt hij daarvoor wordt beloond. Honden zijn ook trouw, zelfs als ze slecht behandeld worden, dat doen katten weer niet, die knijpen ertussenuit, zoeken een nieuw onderkomen of blijven alleen. Eten vinden ze wel, muizen en vogeltjes zijn er in overvloed. Dus!

Met mensen is dat anders. Daar moest ik pas geleden aan denken toen ik tv zat te kijken naar het programma UNDERCOVER BOSS,

Voor degene die het niet kennen, even dit. Een baas gaat ‘vermomd en onherkenbaar!’ in zijn eigen bedrijf werken om te zien hoe zijn personeel te werk gaat. Of ze ook wel goed werken, eerlijk en betrouwbaar zijn. Daar gaat het om. Niemand heeft iets in de gaten, helemaal niemand. Ze werken ook allemaal héél hard en zijn natuurlijk volledig betrouwbaar!! Slecht personeel hebben ze niet!!!

Gisteravond was te zien hoe hij meewerkte met een toiletjuffrouw!

(NEE: ZE HEETTE NIET MARGRIET!)

Nou,  ik moet zeggen het was indrukwekkend. Ze legde alles haarfijn uit. Ze had ook voor ieder klusje een ander doekje. Het gele doekje was voor de wc bril. Logisch en makkelijk vertelde ze hem én makkelijk te onthouden. Na afloop mocht ze bij hem op kantoor komen en kreeg ze te horen hoe blij hij met haar was. Ook kreeg ze een duur cadeau aangeboden en nog veel meer. Dat hoort erbij. Wat mij opviel was, dat ze weinig emotie toonde. Ze was wel dankbaar, maar niet erg enthousiast en dat verwacht je dan als kijker. Ze hoefde nu ook niet in tranen uit te barsten of hem om de nek te vliegen, maar ze reageerde op een manier van iemand die net een ijsje heeft gekregen. Dank U wel!

Maar goed dat is een tv programma. In het gewone leven hebben veel mensen een baas.

Als  je geluk hebt heb je een goede,  een goede baas geeft je complimenten, motiveert je, denkt met je mee. En …als het nodig steekt ook hij de handen uit de mouwen.

Ik heb iemand gekend die een restaurant had en een avond in de afwaskeuken ging werken om te kijken hoe het daar aan toe ging en of er indien nodig nog iets veranderd moest worden.

Dat zijn de beste bazen, zelf mee aanpakken.

De huisvrouw van vroeger had ook een baas: haar eigen man! Als ze geluk hadden, hadden ze een goede, zo niet hadden ze pech. Maar…luisteren moesten ze allemaal, zo hoorde het, want hij bracht geld in het laatje. Veel huisvrouwen deden dat, sommige niet. Dat waren slimme huisvrouwen. Ze zeiden ja en amen en deden precies wat ze zelf wilden, en terecht!

Op de dag van vandaag gaat het gelukkig anders. Man en vrouw zijn samen de baas, behalve als ze ruzie hebben, dan  is maar één de baas!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “BAAS.”

  1. Ik heb het programma nog nooit gezien, …..jammer…..
    Was er bijna een nieuwe Margriet in het leven geroepen!!!! hahaha
    Verder weer een leuk verhaal, mijn complimenten hiervoor.
    Kijk iedere week weer uit naar een nieuw verhaal……vooral over Margriet……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *