OVER.

Kleine kinderen zijn blij als ze aan het eind van het schooljaar overgaan naar een andere klas, want dat betekent dat ze goed hun best hebben gedaan. Ze hebben vakantie en zijn blij, maar ook die gaat over.

Zo gaan er meer dingen over. Veel werk kan een hele belasting zijn, je bent niet blij en hoopt dat het ooit overgaat naar werk dat je kan overzien.

Eten bijvoorbeeld is ook zoiets, lekker eten is heerlijk, maar teveel is niet goed. Dan krijg je last van overgewicht en daar moet je dan weer vanaf. Dat is moeilijk en niet leuk, want honger gaat maar even over, het komt altijd weer terug.

Eten dat je overhoudt  kan je bewaren tot de volgende dag, weggooien kan ook. Vroeger was het doodzonde als je dat deed. Het moest bewaard worden, ook als het niet meer zo lekker rook werd het toch opgegeten.

Zo zijn er meer dingen die nooit overgaan. Behoeftes, en dat zijn best veel.

Seks: de een heeft veel behoefte, de ander weinig, maar helemaal over gaat het nooit.

Maar, als je dan een partner hebt die zegt nooit behoefte te hebben heb je een probleem. Dan kan je je eigen behoefte  zelf oplossen. Mogelijkheden te over.

Liefde is mooi, zeker in het begin als je pas verliefd bent. Dan weet je zeker dat het nooit overgaat. Maar na verloop van tijd kom je er achter dat je partner ook nare eigenschappen heeft en net als jij ook maar een mens is. Dan zakt de verliefdheid een beetje en gaat over in liefde omdat je de ander accepteert zoals die is. Tenminste bij de meeste mensen. Bij sommige mensen gaat het wel over, dan stappen ze over naar een ander.

Er zijn ook mensen die overblijven omdat ze geen geschikte partner kunnen vinden. Ze zijn te kritisch of zo lelijk dat niemand ze wil hebben. Dat kan ook.

Als een vrouw zwanger wilt worden doet ze er alles aan om haar wens uit te laten komen. Ze wil veel en vaak. Dus moet haar partner aantreden, ook als hij moe is en even geen zin heeft, hij moet omdat zij dan blij en gelukkig is.

Geld hebben we nodig om te leven en alles te kunnen betalen, geld over hebben mensen  nooit.

Je spaart voor iets extra’s, maar als je een partner hebt die veel nodig heeft voor funshoppen en  nog meer onzinnige dingen houd je nooit iets over.

Iets over hebben voor mensen die in de problemen zitten kan je doen. Je helpt ze omdat je dat voor ze over hebt. Als ze dat waarderen voel je je goed en bent blij, want als je zelf in de problemen zit ben je ook blij als je geholpen word.

Wij ook, pas geleden zijn we overgestapt van Ziggo naar KPN. Omdat ze bij KPN even tijd nodig hebben om de boel te regelen én we Ziggo  al hadden opgezegd kunnen we geen tv kijken. Ja, films wel, maar dat is anders. Ik wil gewoon tv kijken, maar dat ging niet, totdat we gisteren bezoek kregen van een goede kennis die ons voor een poosje even uit de brand hielp.  Een noodsituatie, nu kunnen we naar drie zenders kijken. Nederland 1, 2 en 3.

Het is niet alles, maar we kunnen kijken. Wat wel weer een voordeel is dat mijn lieve schat niet kan zappen als ik ff plassen moet.  Geweldig!

Maar, ik verheug me op de dag dat hij dat weer kan, want dan loopt alles weer normaal.

Och ja, ik weet het, we zijn net mensen! Ik ook!

Inmiddels is alles weer opgelost en zijn we blij,  mijn schat helemaal, want hij kan weer zappen, net als vroeger, ook als ik poepen moet! Oh, sorry, plassen!

Please follow and like us:

Eén antwoord op “OVER.”

  1. Weer ‘n leuk stukje herkenbaarheid van alle dag. Een tipje marian…….neem de afstandsbediening mee naar het toilet…..😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *